28 Mart 2024 Perşembe

Uganda’da Hristiyanlığı Anlatan Toplantılara Yasak Getirildi

Uganda’nın Bir Kasabasında Müjde Toplantılarına Yasak Getirildi.

Kaynaklara göre, Uganda’nın batısında bulunan bir kasabada, açık havada yapılan vaaz etkinliğinden sonra birçok kişinin Mesih’e iman etmeyi seçtiği için polis tarafından müjdesel faaliyetlere yasak getirildi.

Uganda’nın Kongo Cumhuriyet’i ile batı sınırında bulunan Bwera’daki kiliseler, 20 Mayıs’ta Bwera’nın nüfusun büyük çoğunluğunun olduğu yerde ortak müjdesel bir etkinlik düzenlediler. Pastörler etkinliğin başarısının hem yasaklar getirilmesine hem de bazı kilise önderlerinin ölüm tehdidi almalarına neden olduğunu söylediler.

20 Mayıs’ta birkaç kişinin iman ettiği etkinlikten sonra, bir kilise önderine gelen mesajda “yarınki açık hava savaşında hepinizi öldürmeye geliyoruz,” yazıyordu.

Polis, bu tehdittin üzerine 25 Mayıs’ta normalde 26 Mayıs’a kadar devam etmesi beklenen etkinliği durdurdu.

Eski bir şeyh, “İsa’yı Tanrı’m ve En Yüce Olan’ın Oğlu olarak kabul ettiğim zaman hayatım değişti,” diye tanıklık etti.

Kilise önderleri, bu tanıklığın birçok kişinin yüreğine dokunduğunu ve ertesi gün çok daha fazla kişinin geldiğini, gelenlerden birçoğunun da Mesih’e iman ettiğini söylediler.

Başka bir eski şeyh etkinliğin ikinci gününde İsa’nın benzersizliğini tartışmak için başka bir inancın kitabını kullandı. Buna bozulan bazı kişiler harekete geçtiler ve 25 Mayıs’ta, saldırma beklentisiyle ellerine uzun kılıçlar ve sopalar almış olan 250’den fazla etkinliği bastı.

25 Mayıs’taki toplantıdan sonra polis bütün açık hava Hristiyan toplantılarını yasakladı.

Bu yasak Hristiyanlığı seçmiş olanlara korkutucu bir mesaj vermiş olduğu düşünülüyor ve Hristiyanların çoğu ibadetlere veya başka Hristiyan toplantılarına katılmaya korkuyorlar.

Bwera’daki kilise liderleri uluslararası topluluktan, Mesih’i seçmiş olanların korunmaları ve Mesih’te sağlam bir şekilde durmaları için dua etmelerini istiyorlar.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi