24 Nisan 2024 Çarşamba

Uganda’daki Katolik Rahibelere Dehşet Saldırı

Kimliği henüz tespit edilemeyen bir grup saldırgan Uganda’nın başkenti Kampala yakınlarında bulunan “Meryem’in Kızları” (Bannabikira) Manastırı’nda dehşet saçtı.

50 rahibeden bazılarına tecavüz etmeye çalışan saldırganlar manastırda bulunan telefon, para ve bilgisayar gibi değerli eşyalara el koydular.

Manastırın çitlerinden atlayarak içeri giren saldırganlar güvenlik kameralarını kapatıp, kayıtların tutulduğu sabit diskleri yok etti. Daha sonra rahibelerin odalarına tek tek girerek telefon ve tüm değerli eşyalara el koymaya başladılar.

Saldırının kurbanlarından biri olan rahibe Silivia Namulondo: “Kendimizi savunacak vaktimiz yoktu, odalarımıza girmeye başladıklarında uyuyorduk. Paramız olmadığını söylediğimizde öfkelenip bizi dövmeye başladılar” diye anlattı.

Yovery Museveni

Yapılan saldırıya büyük tepki gösteren Uganda Başkanı Yovery Museveni, söz konusu dehşetin arkasında kimin olduğunu tespit edebilmek için Kolluk kuvvetlerine, kapsamlı bir soruşturma yürütmesi talimatını verdi.

Yaşananların ardından olası bir saldırıyı daha önlemek amacıyla Bannabikira Manastırı gece gündüz polis ekipleri tarafından korunmaya başlandı.

Uganda’daki, “Meryem’in Kızları” cemaatindeki rahibeler okullara, süt çiftliğine, mum fabrikasına, pastanelere ve balık göletlerin ihtiyaçlarına yardım ediyor. Ayrıca dini kıyafetler de diken Bannabikira cemaati, Uganda’da kurulan ilk kadın manastır Katolik cemaatidir. (cnl.news/O.D)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi