25 Nisan 2024 Perşembe

Ukrayna için Dua ve Oruç Günü

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü genel dinleyici toplantısında Papa Françesko, kalbinin Ukrayna’daki duruma acıdığını söyledi ve 2 Mart Çarşamba günü yapılacak Kül Çarşambası gününü “Barış İçin Oruç Günü” ilan etti.

Papa Françesko, savaş tehdidinin “kalbinde büyük bir acıya” neden olduğunu söyleyerek Ukrayna’da esenlik olması için yürekten bir çağrıda bulundu. Ayrıca, “ilgili tüm tarafların, insanlara daha fazla acı çektirecek, milletler arasında bir arada yaşamayı istikrarsızlaştıracak ve uluslararası hukukun itibarını zedeleyecek herhangi bir eylemden kaçınması” için dua etti.

Vatikan News’tan Linda Bordoni’nin haberine göre, Papa Françesko’nun dün Angelus Duası sırasında yaptığı konuşmada, 2 Mart Çarşamba günü Kül Çarşambası gününde Ukrayna’da esenlik olması için Oruç ve Dua davetini yineledi ve Tanrı’nın iradesinden uzak olduğunu söylediği silahların insanlık dışı ve sapkın mantığını kınadı.

“Bugünlerde trajik bir şeylere şok olduk: Savaş!” diyen Papa, Ukrayna’daki Rus saldırısında zarar görenlere yakınlık, kaçanlar için ise insani koridorların açılması ve Ukrayna gibi dünyanın diğer bölgelerindeki çatışmalara siyasi çözümler sağlanması için dualarda bulundu. 

Pazar günkü Angelus sırasında “Birçok kez bu yolun kullanılmaması için dua ettik” diyen Papa Françesko, inananlardan Tanrı’ya daha yoğun bir şekilde yalvarmaya devam etmelerini istedi.

Kül Çarşambası Günü’nde Ukrayna için Oruç ve Dua günü olacağını belirten Papa Françesko, sözlerine şöyle devam etti: “Savaş yapanlar insanlığı unuturlar: İnsanlardan yola çıkmazlar; halkın somut hayatına bakmıyorlar, partizan çıkarlarını ve iktidarı her şeyin önüne koyuyorlar.”

Papa: “Tüm Silahlar Sussun. Savaş Açanlar İnsanlığı unutur!”

Tanrı’nın iradesinden en uzak olan silahların insalık dışı ve sapkın mantığına bel bağlarlar ve barış isteyen sıradan insanlardan kendilerini uzaklaştırırlar” dedi. Her çatışmada, “savaşın çılgınlıklarının bedelini kendi derileriyle ödeyen gerçek kurbanlar, sıradan insanlardır” diye belirtti. Papa, özellikle “yaşlıları, şu anda sığınanları, çocuklarıyla kaçan anneleri” düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Dünyanın Diğer Bölgelerindeki Savaşları Unutmayın

Papa Françesko ayrıca Yemen, Suriye ve Etiyopya’daki savaşlardan söz ederek, iyi niyetli tüm erkek ve kadınları dünyanın diğer bölgelerindeki savaşları unutmamaya davet etti.

Papa son olarak, “Tekrar ediyorum: Silahlar susturulsun! Tanrı, şiddet uygulayanlarla değil, barışı sağlayanlarla beraberdir!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi