25 Nisan 2024 Perşembe

Ukrayna’da 42 Bin Çocuk Koronavirüs Nedeniyle Yatılı Okullardan Evleri̇ne Gönderildi

Ukrayna’da ailelerin maddi yetersizliğinden dolayı devlet tarafından yatılı okullara yerleştirilen 42 bin çocuk, barınabilecekleri ev koşullarının olup olmadığı tespit edilmeden kayıtlı gözüktükleri adreslere geri gönderildi. Eve gönderilen çocukların ebeveynleri, maddi yetersizlikten dolayı barınma ve yiyecek bulmakta zorluk çekiyor.  

Odessa’daki “İyi başlangıçlar” adlı hayırsever vakfının başkanı ve Ahit Kilisesi’nin Pastörü olan Peter Emelyanov, köy yerleşimindeki maddi yetersizlik çeken ailelere gıda ve temel ihtiyaç yardımı sağlıyor. 

Peter Emelyanov, koronavirüs salgının başlamasının ardından Ukrayna hükümetinin yatılı okullardaki çocukları eve göndermesi sonucunda binlerce çocuğun şu an ne kadar zor durumda olduğunu anlattı. 

Peter Emelyanov: “Söz konusu durum sadece ‘korkunç’ sözcüğü ile açıklanabilir. Birkaç hafta önce, Odessa bölgesi Çocuk Hizmetleri Müdürü beni aradı ve yardım istedi. Bu yüzden temel ihtiyaç ürünlerini ve eşyaları topladık, ardından kritik bölgelerdeki ailelere destek sağlamaya başladık.”

Peter Emelyanov: “Çoğu aile çocukların geri gelmesini beklemiyordu bu yüzden birçoğu evde değildi, haliyle çocuklar komşulara ya da akrabalarına bırakıldı. Küçük çocuklar adeta bir yük olarak algılanıyor. İnsanlar söz konusu duruma çok hazırlıksız yakalandı.

Devletin çocukları alıkoyarak yatılı okullara yerleştirdiği ailelerin çoğu ya madde bağımlısı ya da alkolik. Aralarında çok az sayıda sadece maddi yetersizliği olan aileler mevcut. Kısacası şu an birçok aile çocuklarını nasıl doyuracağını bilmiyor.”

Peter Emelyanov: ”Yardım paketlerini dağıtmak üzere onların karşısına çıktığımızda bazıları yabancı olduğumuz için bizden kaçarken bazıları da çok sıcak kanlı karşılıyor. Fakat herkes dağıttığımız gıda ve temel ihtiyaç paketleri için teşekkür ediyor. Yardım kolilerinin dışında yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı Kutsal Kitap da dağıtıyoruz” dedi.

Durumun anlatıldığından daha da kritik bir noktada olduğuna dikkat çeken Emelyanov, ziyaret ettiği ailelerden birinde annenin HIV ve tüberküloz hastası olduğunu ve sağlık durumunun müsaade etmemesine rağmen yatılı okuldan eve gönderilen çocuklara bakmak zorunda olduğunu söyledi.

Çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten Emelyanov,Çocukların ihtiyaç duyduğu şeyler yapabildiğimizin çok üzerinde. “Dünyadaki tüm çocuklar aynı dilde ağlıyor” Bu söz kalbimin derinliklerine kazındı. Bu çocuklar ile karşı karşıya geldiğinizde ve onların gözlerine baktığınızda, hayatlarının biraz daha iyi olması için kendinizi feda etmek istersiniz. Daha sonra ise ne kadar az şey yapabildiğinizin farkında varırsınız. Bu durum çok can yakıcı” dedi.

Rusya ve Ukrayna’daki Antlaşma Kilisesi’nin Episkoposu Vitaly Maksimyuk, tüm Hristiyanları, Odessa’daki “İyi başlangıçlar” adlı hayırsever vakfına destek vermeye davet etti.   

Vitaly Maksimyuk: “Son yıllarda Ukrayna’daki kilisemiz, zor durumda olan çocuklara yiyecek ve barınma hizmetleri vermemize olanak sağladı, tüm bunların ötesinde ise Mesih’in sevgisi ile kalplerini doldurabileceğimiz bir yer haline geldi. Tanrı’nın bize bu konuda güvendiğini aldığımız geri dönüşlerden görmemiz mümkün. Bu yüzden herkesi elinden gelen her türden yardıma ortak olmaya davet ediyoruz; bu dua desteği, maddi destek, gıda ya da ilaç desteği olabilir. Birlikte çok daha fazla aileye hizmet edebiliriz. Dualarınızda bizi anın” dedi. (cnl.news/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi