29 Mart 2024 Cuma

Uluslararası Beslenme Konferansı’nda konuşan Papa: “Daha fazla kâr için gıda hakkı çiğnenemez”

papa FAOPapa Francis, fakirlik ve açlıkla mücadele için dünyadaki zenginliğin daha iyi dağıtılması gerektiğini söyledi.

Papa, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından İtalya’nın başkenti Roma’da 170’ten fazla ülkenin temsilcisinin katılımıyla ”iyi beslenme, iyi yaşam” hedefiyle düzenlenen 2. Uluslararası Beslenme Konferansı’nda konuştu.

Papa, “daha fazla kar” arayışı uğruna insanların en basit insan hakkı olan gıdaya ulaşmaktan mahrum bırakılmaması uyarısında bulundu. BM’nin 1992’deki beslenme konferansına katılan Papa 2. Jean Paul’ün dünyada herkese yetecek kadar gıda bulunmasına rağmen bundan herkesin yararlanamaması durumu için kullandığı “bolluğun çelişkisi” sözlerini hatırlatan Papa Francis, bu çelişkinin bugün de devam ettiğini söyledi.

Dünyada aşırı tüketim ve israf yaygın olduğunu kaydeden Papa Franciscus, fakirlik ve açlıkla mücadele için dünyadaki zenginliğin daha iyi dağıtılması gerektiğini vurguladı.

Roma’dan dün başlayan toplantıya katılan ülkeler, dengesiz beslenme, sağlıklı diyet programlarının hazırlanması ve dünyada obezite oranlarının düşürülmesi konusunda yeni politikalar geliştirilmesi için fikir birliğine vardı.

BM verilerine göre, dünya nüfusunun üçte biri beslenme yetersizliği sorunu yaşıyor ve geçen yıl meydana gelen çocuk ölümlerinin yüzde 45’i bundan kaynaklandı. 2010’da 5 yaşın altındaki 42 milyon çocuğun aşırı kilolu, 500 milyon yetişkinin de obez olduğuna dikkat çekiliyor.

BM uzmanları, yiyeceklerin üçte birinin israf edilerek veya son kullanma tarihlerinin geçmesi nedeniyle bozularak çöpe gittiğini tahmin ediyor.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi