25 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Her yıl Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de dağıtılan Uluslararası Hrant Dink Ödülleri için bu yıl izleyicilerin katılımı olmadan internet üzerinden canlı olarak bir tören düzenlenecek.

Çevrimiçi ortamda yapılacak olan törende, özel olarak hazırlanan müzik performansları, kısa videolar ve ödül sahiplerinin konuşmaları yer alacak. Tören 15 Eylül 2020, Salı günü 20:00’den itibaren, vakfın websitesinden, YouTube, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından canlı olarak izlenebilecek. Ödül törenini oyuncular, Alican Yücesoy ve Şebnem Bozoklu sunacak. Gecede ayrıca neyzen Kudsi Ergüner ve müzisyen Can Bonomo da sahne alacak.  

Hrant Dink Vakfı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünyanın dört bir yanında sürdürülen hak mücadelelerini kutlayacağımız gecede bir arada olmak ve umudu birlikte çoğaltmak dileğiyle…” ifadesine yer verdi. 
Canlı yayın linklerine hrantdink.org sitesinden ulaşılabilir. 

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün Amacı

Hrant Dink Vakfı’nın himayesindeki Uluslararası Hrant Dink Ödülü, her yıl Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de bir törenle verilir.

Ödül, her yıl biri yurtiçi, biri yurt dışı olmak üzere iki kişiye verilir. Bunun yanında ödül komitesi, her yıl, o yıl içinde yapacağı taramalar sonucunda ulaşılan Hrant Dink Ödülü ilkelerine uygun faaliyet gösteren kişi, kurum, örgüt ve oluşumları “ışıklar” adı altında ödül gecesinde kamuoyuna takdim eder.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan kişi, kurum veya gruplara verilir.

Uluslararası Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlar.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü adayları, ödül komitesi tarafından yıllık taramalarda saptanır ve/veya kişi, örgüt ve kurumlar tarafından önerilir. Kişiler kendilerini aday gösteremez.

Ödülün Bülent Erkmen tarafından gerçekleştirilen logosu, Erdağ Aksel tarafından tasarlanan ödül heykelciğinin bütün hakları Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na aittir. Ödülün müziği Arto Tunçboyacıyan tarafından bestelenmiştir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi