19 Nisan 2024 Cuma

Ünlü Aktör Tanrı’yı Yücelten Filmlerin Desteklenmesini İstiyor

‘Tanrı Ölmedi’ ve ‘Herkül’ filmlerinin oyuncusu Kevin Sorbo, kiliseleri Hristiyanlara yönelik sürekli artan nefret ortamında inanç temelli ve Tanrı’yı ​​yücelten filmleri desteklemeye çağırdı.

Kevin Sorbo

Sorbo, Abby Johnson’a verdiği röportajda,‘‘İnsanların yüzde 80’i ‘Lütfen daha fazla film yap’ diyor. Pastörler bana şöyle diyecek: ‘Çok fazla insana ulaşabilirsin. Ben küçük bir kilisenin pastörüyüm.’ Kilisenizin ne kadar küçük olduğu önemli değil. Hepinizin desteğine ihtiyacım var. 3. 4 milyon dolarlık film çekiyorum. Bu, Karayip Korsanları veya Yenilmezler filmlerinin bütçesine kıyasla oldukça düşük. Bunlar 300 milyon dolarlık filmler. Bu filmleri oraya çıkarabilmemizin tek yolu, ‘Tanrı Ölmedi’ filmindeki sihre sahip olmaktır. Bu güçlü bir sözdü ve buna ihtiyacımız var. ‘Bu filmleri izleyin’ diyecek her büyüklükte kiliseye ihtiyacımız var’’ dedi.

1980’lerden beri sinema endüstrisinin içinde yer alan aktör, ‘Gazaptan Önce’ adlı yeni belgeseli seslendiriyor. Açıklamalara göre belgesel, İsa Mesih’in zamanından kalma gerçek keşiflere dayanıyor ve İsa Mesih’in İkinci Gelişi’nin yalnızca gerçek olmadığını, aynı zamanda neden yakında gerçekleşmesi gerektiğini kanıtlıyor. Sorbo, Amazon’un belgesel kategorisinde 1. sıraya yükselen belgeseli, ‘Vahiy kitabına harika, eğitici bir bakış’ olarak tanımladı.

Sorbo, ‘‘Eski Antlaşma ve Yeni Antlaşma arasında bağlantı kurması harika. Güzel olan yanı, herkesin izleyebilmesi ve İsa Mesih’in İkinci Gelişi hakkında bilgi alabilmesidir’’ dedi. Oyuncu, belgeselde histeri olmadığını vurgulayarak, ‘‘Bu, sadece Yeni Ahit’in son bölümüne ilginç, büyüleyici ve öğretici bir bakış’’ dedi. 

Johnson, Vahiy kitabını sevdiğini çünkü Kilise’nin ‘sağlıklı bir korkuya’ sahip olmasına yardımcı olduğunu söyledi ve insanların Tanrı’nın adaleti ve yargısından ziyade sevgisine odaklandığını belirterek, ‘‘Bu doğru. Tanrı sevgidir, ancak Tanrı adildir. Vahiy kitabı bize Tanrı’nın adil olduğunu gösteriyor. Bu korku hissi Tanrı’ya saygı duygusu uyandırmaya yardımcı oluyor ve bunun günümüz toplumunda gerçekten özlediğimiz bir şey olduğunu hissediyorum’’ dedi.

Sorbo, Hristiyanlara karşı sürekli artan bir öfkenin olduğunu söyleyerek, ‘‘Tam olarak anlamıyorum, ama Tanrı’yı ​​inkar ettiklerini biliyorsun. Tanrı’dan nefret ediyorlar. Tanrı’ya kızıyorlar. ‘Tanrı Ölmedi’ filminde inanmadığı şeylere kızan bir profesörü canlandırdım. Ateizm, kesinlikle hiçbir şeye inanmamaya dayanan bir inançtır. Keşke Hristiyanlar da kendi inançlarında bu kadar güçlü olabilseler’’ dedi. 

Sorbo, yakın zamanda yayımlanan, ‘Akıntıya Karşı: Bilim Çağında Tanrı’yı Bulmak’ ve ‘Mucizelere İnanan Kız’ hakkında konuştu. Sorbo, ikinci filmin ‘Hardal tohumu kadar imanınız varsa, dağları yerinden oynatabilirsiniz’ sözünü işiten genç bir kız hakkında olduğunu söyledi. Kız, dua etmeye başlar ve kasabasında mucizevî şeyler gerçekleşir. 

Sorbo, ‘‘Suyun üzerinde yürünmeyebilir, ancak insanları uyandıran şeyler var. Bence her gün mucizeler oluyor, ancak altı saniyelik dünyamıza o kadar kapıldık ki insanlar artık ilgilenmiyor. Çok sabırsızız. Her zaman olan harika şeyler olduğunu düşünüyorum’’ dedi. (CP)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi