28 Mart 2024 Perşembe

Ünlü Pastör, Koronavirüsün Kehanet Olup Olmadığını Açıkladı

Ünlü Pastör David Jeremiah*, Koronavirüsün İncil’de Bahsi Geçen Bir Kehanet Olup Olmadığını Açıkladı.

David Jeremiah, son vaazını soru-cevap olarak vererek toplantılarına yeni bir format getirdi.  Öncelikle virüsün neden olduğu yıkım hakkında ”Bu durum Tanrı için bir sorun değil” diyerek dikkat çekti ardından ise dinleyicilerinin tüm sorularına vaaz formatında cevap verdi.

En çok gelen soru ise koronavirüsünün İncil kehanetlerinden biri olup olmadığı idi.

Son vaazı boyunca: ”COVİD-19 ile son zaman arasında bir bağlantı var mı? İsa Mesih’in ikinci gelişinden önceki son günlerde mi yaşıyoruz? Gözlerimizin önünde olan şey, dünyanın sona yaklaştığının bir işareti mi? Koronavirüsün dünyanın sonu olup olmadığını nasıl anlarım?” tarzında birçok soruyu yanıtladı.   

Turning Point Radyo ve Televizyon Bakanlıkları’nın kurucusu David Jeremiah, konuya öncelikle İncil kehanetlerinin, ”Tanrı’nın gelecek için planlarını simgeleyen bir olay, sembol, nesne, yer veya kişidir” tanımını yaparak başladı.

David Jeremiah: “İsa, gelecekte işaretler göreceğimizi söyledi. Ayrıca ikinci gelişinin gününü ve saatini kimsenin bilmediğini de vurguladı. Birisi size İsa’nın ne zaman geleceğini biliyorum derse, ona bu bilginin insanoğlu tarafından bilinmez ve imkânsız olduğunu anlatın” dedi.

Pastör David’in anlattıklarında göre: İsa, sahte peygamberlikler dahil olmak üzere dünyanın sonunun yaklaşıp yaklaşmadığını bilmemize yardımcı olacak altı işaretten bahsediyor. Bu kehanetleri şöyle sıralayabiliriz: ulusların çekişmeleri ve savaşları, inananların ağır hastalıklar geçirmesi, yalancıların apostalizasyonu ve Müjdenin tüm dünyaya ilan edilmesi.

David Jeremiah: “COVİD-19 virüsünün son zamanların kehanetlerinden biri olup olmadığı konusunda emin değilim ama aksini de iddia edemiyorum çünkü Luka 21. Bölüm 11. Ayette: «Şiddetli depremler, yer yer kıtlıklar ve salgın hastalıklar, korkunç olaylar ve gökte olağanüstü belirtiler olacak» yazıyor” dedi. 

Merriam-Webster sözlüğüne göre İncil’de bahsi geçen salgın hastalıklar, «ölümcül bir enfeksiyon veya yıkıcı sonuçlarla bulaşıcı bir salgın» olarak tanımlanıyor. Bu da günümüzde olanların aslında doğrudan bir tanımıdır. 

David Jeremiah: “İsa, bu salgınların “doğum sancıları” olarak başlayacağını anlatıyor. Bu, İsa’nın ikinci gelişinden önceki dönemde kehanetlerin daha sık ve artan bir hızla ortaya çıkacağı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bulaşıcı hastalıkların sık sık alevlenmesine hazırlıklı olmamız gerekiyor. İncil’de bahsi geçen kehanetler tüm insanları birden etkileyecekler. Hastalıklar git gide öncekilerden daha zor olacak ve hayatını kaybedenlerin sayısı artacak. Bu açıdan bakıldığında, günümüzde mevcut olan koronavirüs salgınını kehanet olarak algılıyor olmamız oldukça normal.

Belki de söz konusu salgın İsa’nın bahsettiği kehanetlerden biri değildir. Çünkü Matta 24. Bölümde kehanet sıralamasında salgın betimlemesi 3. sırada yer alıyor bu yüzden kehanet olduğuna dair bir kesinlik getiremiyorum.

Fakat, salgınların bize yine de bundan sonra olacaklar karşısında hazırlıklı olmamız konusunda bir uyarı olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Yani koronavirüs, Tanrı’nın geleceğimiz için tasarladığı planına bizi hazırlama süreci de olabilir.  

Kısacası net olarak savunabileceğimiz tek şey koronavirüsünün Tanrı’nın verdiği bir işaret olduğudur. Çünkü bu durum bizlere unuttuğumuz ve önemine ihanet ettiğimiz şeylerin farkında olmamızı sağladı” dedi.

Pastöre göre, koronavirüs bize herkesin savunmasızlığını göstermesinin yanı sıra; Kutsal yazıların güvenilirliğini, güneşin altındaki yaşamın belirsizliğini, insanların ne kadar az umudunun olduğunu ve İsa’nın gücünü bir kez daha hatırlattı. 

David Jeremiah: “Var olan durumun psikolojisi bizi dibe çekmeye başladığında, kutsal sözleri hatırlamak için durumu bir şans olarak kullanın ve Tanrı’dan bizim için yaptığı her şey için teşekkür edin. Korkunun koronavirüsten daha büyük bir sorun olmasına izin vermeyin. Tanrı’ya güvenin. Çünkü koronavirüs, Tanrı için bir sorun değildir. O salgını kontrol eder ve bu durumu doğru bir şekilde algılamamıza yardımcı olur. Bu bir sınav ve tüm bu zorlu zamanlar sona erdiğinde eskisinden daha iyi olacağız. Sakin olun ve Rab’bin bize barış vermesini isteyin” diyerek vaazını bitirdi. (cnl.news/O.D)

*David Paul Jeremiah; Amerikalı Evanjelik Hristiyan yazar, Turning Point Radyo ve Televizyon Bakanlıkları’nın kurucusu ve California San Diego’ya bağlı El Cajon’da bir Güney Baptist megakilise olan Shadow Mountain Topluluk Kilisesi’nin kıdemli pastörüdür.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi