24 Nisan 2024 Çarşamba

Ünlü Vaiz’den Mikroçip Uyarısı

Franklin Graham, İsveçli bir şirket tarafından geliştirilen aşı pasaportu çip implantının, Yeni Antlaşma’da tanımlanan canavarın işareti olduğuna inanmadığını belirtti. Ancak bu teknolojinin gelecekte nelere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

20. yüzyılın en etkili Evanjelik vaizlerinden biri olan Billy Graham’ın oğlu, birçok İsveçlinin COVID-19 aşı sertifikası bilgilerinin ve diğer kişisel verilerin saklanması için derisinin altına pirinç tanesi büyüklüğünde mikroçip yerleştirdiği yönündeki haberleri yorumladı. Bazıları, bu tür mikroçiplerin Vahiy kitabında anlatılan ‘canavarın işareti’ olup olmayacağı konusunda görüş bildirdi.

Billy Graham Evanjelik Derneği başkanı Graham, ‘‘Kutsal Kitap, bize son günlerde tek bir dünya sisteminin hâkim olacağını bildiriyor. Vahiy 13:16-17 şöyle der: ‘Küçük büyük, zengin yoksul, özgür köle, herkesin sağ eline ya da alnına bir işaret vurduruyordu. Öyle ki, bu işareti, yani canavarın adını ya da adını simgeleyen sayıyı taşımayan ne bir şey satın alabilsin, ne de satabilsin.’ İsveçli bir şirket, deri altına yerleştirilen ve taranabilen bir ‘aşı pasaportu’ çipi geliştirdi. Restoranlara veya işletmelere girmek için gerebilir. Kişisel olarak bu çipin Kutsal Kitap’ta bahsedilen işaret olduğunu düşünmüyorum, ancak canavarın işaretine ne kadar yakın olabileceğimizi düşündürüyor’’ dedi.

Aşılanmanın önemli ve hayati olduğuna inanan Graham, siyasi liderlerin salgın dönemini insanları daha fazla kontrol altına almak için bir bahane olarak kullandığını düşünüyor. Graham, ‘‘Dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar, COVID-19’un dünya nüfusunu böyle bir işareti kabul etmeye zorlayıp zorlamayacağını merak ediyor. Derinin altındaki taranabilir çip, aşı bilgilerini içeriyorsa, çok yakın bir tarihte kişisel bilgileri ve finansal verileri de içerebilir. Bu korkutucu gelebilir, ancak Tanrı’ya ve Oğlu İsa Mesih’e iman edenlerin korkmasına gerek yoktur. Korku içinde yaşamamalıyız. Tanrı, Sözü’nde gelecek olanı bize bildirdi. Günahlarınızdan tövbe ederek ve İsa Mesih’e iman ederek, adınızın Kuzu’nun Yaşam Kitabı’nda yazılı olduğundan emin olun’’ dedi.

Teknoloji firması Dsruptive Subdermals tarafından oluşturulan mikroçip, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar aracılığıyla çeşitli veriler depolayabiliyor. Yaklaşık 100 euro (113 dolar) maliyetindeki çipler başparmağın hemen üstündeki bölgeye yerleştirilmektedir. Gizlilik ve çiplerde ne tür kişisel sağlık verilerinin saklanacağı konusu endişeleri beraberinde getirdi.

Dsruptive Subdermals’ın genel müdürü Hannes Sjoblad, insanların çipleri bir gözetim teknolojisi olarak değil, yeni bir kimlik biçimi olarak görmeleri gerektiğini söyleyerek, ‘‘Çipler, insanların cihazlarıyla kolaylıkla iletişim kurmasını sağlıyor’’ dedi.

Mikroçip implantlarının canavarın işaretiyle ilgili olup olmadığı tartışmaları yeni değil. D. James Kennedy Hizmetleri’nden Jerry Newcombe 2017’de Wisconsin merkezli bir şirketin çalışanlarına mikroçip yerleştirmesine izin vermesinin ardından benzer spekülasyonların yaşandığını söyledi. Newcombe, ‘‘Birçok dünya lideri haksız yere Mesih karşıtı olmakla suçlandı. Mikroçip korkuları yıllardır spekülasyonları ateşledi, ancak birçok Kutsal Kitap uzmanı, Vahiy’in böyle bir teknolojiyi işaret etmediğini belirtiyor’’ dedi. (CP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi