16 Nisan 2024 Salı

Usta Sanatçı Harun Kolçak Vefat Etti

Ünlü sanatçı Harun Kolçak, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir Maslak’ta özel bir hastanede kanser tedavisi gören 62 yaşındaki ünlü şarkıcı Harun Kolçak hayatını kaybetti. Kolçak’ın doktoru Oktar Asoğlu, ünlü sanatçının prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Harun Kolçak dün öğlen saatlerinde aşırı kusma şikayetiyle Maslak Acıbadem Hastanesi’nde kontrol altına alındı. Akşama doğru fenalaşıp yoğun bakıma alınan sanatçı doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberinin duyulmasının ardından Kolçak’ın yakınları, arkadaşları ve sevenleri hastaneye geldi.

Kolçak’ın cenazesinin Teşvikiye Cami’den kalkacağı ve Gemlik’te annesinin yanına defnedileceği öğrenildi.

“Onu benim yanıma Gemlik’e getirecekler”

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Eşref Kolçak, 62 yaşında vefat eden oğlu Harun Kolçak’ın ardından açıklamada bulundu. Sözcü’nün haberine göre Eşref Kolçak gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında ‘Yavrum çok erken gitti. Allah’ın takdiri ne desem ki… Allah gençlere uzun sağlıklı ömür versin. Nişantaşı’ndaki cenaze namazına sağlığım el vermediğinden dolayı katılamayacağım. Harun, Gemlik’te annesinin yanına gömülecek. Onu benim yanıma Gemlik’e getirecekler, oğlumu bana getirecekler” dedi.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 İstanbul doğumludur. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristtir. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın oğludur.

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit’de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibarıyla Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur.

Harun Kolçak’ın 25. sanat yılına özel ve birçok ünlü sanatçının bir araya gelmesiyle “Çeyrek Asır” adlı albümü 2016 yılında çıktı.

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 23 Milyon Kişinin Hayatı Tehlikede

Açlık, Yetersiz Beslenme ve Şiddet Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni Tehdit Ediyor Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmaya göre, Kongo Demokratik...

Hristiyan Kadın, Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran'da Hristiyanlığı kabul eden Laleh Saati, Hristiyan kuruluşlarla ilişki kurarak ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla iki yıl...

Episkoposlar Şiddete Son Verilmesi Çağrısında Bulundu

Ülkede yaşanan şiddetin ortasında Haiti Episkoposlar Konferansı, Hristiyanları cesaretlendirmek için bir mektup yayınladı. Mektupta Yeşaya 60:18'de yer alan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi