Hristiyan gençleri 2008 yılından itibaren bir araya getiren Uyanış Gençliği, 4 Mart’ta yeniden bir araya geldi. Etkinlik, ülkemizi ve Suriye’yi etkileyen şiddetli depremde evlerini ve ailelerini kaybeden insanların acılarına odaklandı. Kut Kilisesi Pastörü Vahan İsaoğlu yaşanan felaket ve acılar konusunda paylaşımda bulundu.

Kut Kilisesi’nden Can Yazıroğlu’nun ilahilerle tapınma zamanını yönetmesiyle gençler Tanrı’ya yakarışta bulundu. Ardından Pastör Vahan İsaoğlu yaşanan acılar konusunda paylaşımda bulundu. Pastör İsaoğlu, ‘‘Yüreğimiz yanıyor, ülke olarak çok büyük bir acıdan ve trajediden geçiyoruz. Bu süreçte kilise tüm gücüyle deprem bölgesine yardım etmeye devam ediyor ve kilisenin ışığı acı çeken halkımız arasında parlıyor. Peki, bizlerin elinde ne var? Bölgeye gitmesek bile sahip olduklarımızı kullanarak insanlara destek olabiliriz’’ dedi. Teşvik edici sözlerin ardından sohbet ve dua zamanında gençler, yaşanan felaket ve acılar üzerinde hissettiklerini paylaştı ve dua etti.

Ardından Mart ayında doğan gençlere Pastör İsaoğlu tarafından dua edildi. Etkinlik Tanrı’yı yücelten ilahilerle devam etti ve gençler birlikte yemek yiyerek sohbet etti.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 1 Nisan 2023 Cumartesi günü gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı.
Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açık. (SAT-7 TÜRK/SMY)