fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Uyanış Gençliği, Hristiyan Gençleri Bir Araya Getirmeye Devam Ediyor

Farklı kiliselerden gençleri 2008’den bu yana bir araya getiren Uyanış Gençliği, 3 Şubat’ta yeniden bir araya geldi.

Sunuculuğunu Arek Özboyar’ın üstlendiği toplantı dualarla başladı. Ardından Avcılar Kilisesi’nden Göksel Anı ve tapınma grubunun söylediği ilahilerle devam etti. Etkinlik, ‘Kanatlarının Gölgesinde’ adlı kısa film gösterisiyle devam etti.

‘Her ay bir şehir için dua’ zamanında ise Kütahya için dua edildi. Arek Özboyar’ın yönlendirmesiyle kentte Müjde’nin (Tanrı Sözü) duyurulması, kilise topluluklarının oluşması ve halkın esenliği için birlikte dua edildi.

Pastör Emre Soyak

Ardından Şubat ayında doğan gençler için bereketleme duası yapıldı. Etkinlik, Tanrı Sözü’nden paylaşım ile devam etti. Kütahya Protestan Kilisesi’nden Pastör Emre Soyak, 1. Yuhanna 2:15-17 bölümüne odaklandı.

Pastör Soyak, ‘‘Tanrı’ya karşı olan ve Tanrı’nın Krallığı ile savaşan bir dünyada yaşıyoruz. Hepimiz bununla mücadele ediyoruz. Tanrı tanımaz bir dünya var karşımızda. Yaşadığımız bu dünya günah içindedir ve karanlıktadır. 1. Yuhanna, ‘ışık’ ve ‘karanlıktan’ bahseder. Bölümde, ‘‘Dünyayı ve dünyaya ait şeyleri sevmeyin’’ yazar. Peki biz umudumuzu neye bağlıyoruz? Bir kişi, ‘‘Yaşamımın efendisi İsa Mesih’tir’’ demesine rağmen dünyada yürümeye devam ediyorsa bu bir çelişkidir. Çünkü bu dünyada yaşıyoruz, ancak bu dünyadan değiliz’’ ifadelerinde bulundu.

Paylaşımın ardından toplantı Tanrı’yı yücelten ilahilerle devam etti. Gençler alçakgönüllü bir yürekle Rab’be dualarını sundu. Toplantının ardından paydaşlık zamanında hep birlikte yemek yendi ve sohbet edildi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 2 Mart 2024 Cumartesi günü gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı.

Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açık.

(SAT-7 TÜRK/Sinem Melis Yıldırım)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi