29 Mart 2024 Cuma

Uyanış Gençliği, Mart Buluşması İçin Bir Araya Geldi

İstanbul’un farklı kiliselerdeki Mesih inanlısı gençlerin katılımıyla gerçekleşen Uyanış Gençliği, 5 Mart’ta İstanbul’da bir araya geldi.

Yeşua Özçelik’in tapınma zamanını yönettiği etkinlik, Tanrı’nın yüceliğinin açıklandığı ‘Mezmur ve Evren’ adlı kısa video gösterimi ile başladı. Yeşua Özçelik, evrenin ne kadar muhteşem olduğunu, bu güzellik karşısında Mezmur yazarının Tanrı’yı nasıl yücelttiğini katılımcılara açıkladı.

Ardından eşiyle birlikte Kırgızistan’da yaşayan Dilara A.’nın yönlendirmesiyle ekonomik sorunlarla mücadele eden Kırgızistan’daki değerli halk ve Hristiyanlar için dua edildi. Ülkesindeki en büyük sorunun işsizlik ve ekonomi olduğunu belirttikten sonra hep birlikte dualar edildi. Ardından Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan acıların son bulması ve kalıcı barışın sağlanması için Rab’be yakarıldı. 

Orhan Özçelik

Mart ayında doğan gençlere konuşmacı Orhan Özçelik tarafından dua edildi. Ardından Tanrı Sözü üzerinde paylaşımda bulunan Özçelik 1. Samuel 14. bölümde anlatılan Yonatan’ın yaşamı üzerine gençleri teşvik etti.

Toplantı, Tanrı’yı yücelten ilahiler ve dualarla son bulurken bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 2 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı. Ayrıca 26 Mart Cumartesi Uyanış Gençliği Ankara’nın da yeniden başlayacağı haberi verildi.

Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT-7 TÜRK/SMY)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi