19 Nisan 2024 Cuma

Uyanış Gençliği Yeniden Bir Araya Geldi

İstanbul’da farklı kiliselerden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleşen Uyanış Gençliği, 1Şubat’ta yeniden düzenlendi. Yaşam Aile Kilisesi’nden Çiğdem Alan’ın tapınma zamanını yönetmesiyle Türkçe ilahiler ve dualar eşliğinde toplantı başladı.

‘Hayatımızda putların farkında olmak, zamanımızı ve yeteneklerimizi Tanrı için kullanmak’ temalı tiyatro oyunu birlikte izlendi. Ardından Şubat ayında doğan gençlere hediyeler verilerek, Pastör Volkan Er tarafından bereketleme duası yapıldı.

Bir Uyanış Gençliği klasiği olan ‘Her ay bir şehir için Dua’ bölümüne geçildi. Bu ay ki şehir, depremden etkilenen Elazığ idi. Yaklaşık 600 bin nüfuslu şehrin esenliği ve iyiliği için, Bahçelievler Lütuf Kilisesi’nden Sinem Melis Yıldırım’ın yönlendirmesiyle değerli halk, depremzedeler ve yerel yöneticiler için birlikte dua edildi. 

Kutsal Kitap’tan paylaşım yapan Belirtiler ve Harikalar Kilisesi Pastörü Volkan Er, Yeşaya 6. bölüme odaklandı. Yeşaya’nın Tanrı ile karşılaşmasına, hizmet çağrısının anlamına ve günümüzde bizim için önemine değinildi. Tanrı ile karşılaşmanın iman ve hizmet yaşamımızda dönüm noktası olduğu ve Tanrı’nın kutsallığı, gücü ve görkemi ile karşılaşan her insanın kendisinin de ne kadar günahlı ve zayıf olduğunu anlayacağı vurgulandı. Bunun için her genç imanlının Yeşaya gibi Tanrı ile gerçek bir karşılaşmaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Hep birlikte edilen dua ile vaaz sona erdi.

Son ilahilerin söylendiği toplantı, birlikte yenilen yemek ile sona erdi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının, 7 Mart Cumartesi Saat:16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği duyruldu.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT7 TÜRK/ SMY)

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi