25 Nisan 2024 Perşembe

Uyanış Gençliği’nde Hristiyan Kültürü Hakkında Konuşuldu

İstanbul’un farklı kiliselerinden gençler, 7 Mayıs Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde bir araya geldi. Sunucunun Kutsal Kitap’tan Romalılar 5:1-11 bölümünü okumasıyla başlayan programda Ankara’dan katılan Michel Geske ve tapınma grubu, sahnedeki yerlerini aldı. Gençler ilahilerle Rab’bi yüceltti ve dualarını sundu. 

Tapınmanın ardından ‘Dua ve Özlem’ konulu kısa film hep birlikte izlendi. ‘Her ay bir şehir için dua’ zamanında bu ay Gümüşhane için dua edildi. Bible House Immanuel Kilisesi’nden Sinem Melis Yıldırım’ın Gümüşhane hakkında kısa bir bilgi paylaşmasının ardından kentte Müjde’nin duyurulması, kilise topluluklarının oluşumu ve değerli halkın esenliği için dua edildi. Ardından Mayıs ayında doğanlar sahneye davet edildi ve kendilerine Banu Çelik tarafından dua edildi. 

Banu Çelik

Konuşmacı Banu Çelik, Roma İmparatorluğu dönemindeki kadınların ve kölelerin yaşadığı ayrımcılığa karşın Hristiyanlığın verdiği değere değindi. Banu Çelik, ‘‘Sınıf ayrımını Hristiyanlar ortadan kaldırdı. 700 yıldır Roma İmparatorluğu içerisinde olan kültürü kabul etmediler. O dönemde kadınların hiçbir hukuki hakları yoktu. Kız çocukları 13 yaşında evlendiriliyordu. Kürtaj, erkeğin isteğine bağlıydı ve kadınlar genelde kürtajda hayatını kaybediyordu. Kilise ise bu tür uygulamalara izin vermedi ve Hristiyanlık özellikle kadınlar arasında yayıldı. Çünkü kadınlar görmediği değeri kilisede buldu. İlk kilise, her şeyi tam tersine çevirdi. Köleler de toplumda bir hiçti. Hristiyanlık 1000 yıldır devam eden sosyal sınıf, kadınlar ve köleler konusunda büyük bir yenilik getirdi. Kiliselerde erkekler eşleriyle, efendiler köleleriyle birlikte Rab’be tapınabildiler’’ dedi. 

Çelik, ‘‘Peki bizler, günümüzde Hristiyan kültürü oluşturma konusunda neleri değiştirebiliriz? Bizlerin haksızlığa, kadına şiddete, yolsuzluğa, ayrımcılığa, adaletsizliğe karşı duruşu ne oluyor?’’ diye sorarak gençleri düşünmeye teşvik etti.

Paylaşımın ardından ilahilerle yeniden Rab yüceltildi. Gençler alçakgönüllü bir şekilde Rab’be dualarını sundu. 

Tapınmanın ardından 14 Mayıs’ta Ankara Uyanış Gençliği toplantısının yapılacağı duyuruldu. Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının ise, 4 Haziran Cumartesi Saat 16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği açıklandı.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT-7 TÜRK/SMY)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi