19 Nisan 2024 Cuma

Uyanış Gençliği’nin 15. Sezon Açılışı

Bugüne kadar İstanbul, Hatay, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Yalova ve Mardin’de 200’ün üzerinde etkinlik düzenleyen ve 2008 yılından itibaren farklı kiliselerden Hristiyan gençlerin ayda bir buluşmasını sağlayan Uyanış Gençliği, 15. sezonuna coşkuyla girdi. 

Sevinç Güvener’in tapınma zamanını yönettiği etkinlik, Tanrı’yı yücelten ilahiler ve dualarla başladı. Ardından 15 yıl boyunca Uyanış Gençliği aracılığıyla Tanrı’nın nasıl işlediğine dair kısa bir film izlenildi ve fotoğraf ve videolarla geçmişe göz atıldı. Toplantı Eylül ve Ekim aylarında doğan kardeşlere dua edilmesiyle devam etti. Tuzla Protestan Kilisesi pastörü Emre Karaali kendilerine bereketleme duası yaptı. 

Pastör Emre Karaali

Pastör Karaali, ardından Tanrı Sözü üzerinde paylaşımda bulundu. ‘‘Duaları bitince toplandıkları yer sarsıldı. Hepsi Kutsal Ruh’la doldular ve Tanrı’nın sözünü cesaretle duyurmaya devam ettiler’’ (Elçilerin İşleri 4:31) ayeti üzerine konuşan Pastör Karaali, ‘‘İlk öğrenciler gibi bizde İsa’yı tanıyoruz. Bizler de dua ediyoruz, ama Müjde’yi duyurmada onlar kadar etkin değiliz. Neden? Çünkü dualarımızın merkezinde benlik var, oysa Tanrı’nın Egemenliği olmalıdır. Cesaretle Müjde duyurmak için Tanrı’dan güç istemeli ve günlük hayatın koşuşturmasına rağmen Müjde’yi paylaşmak için fırsat kollamalıyız’’ dedi.

Pastör, ‘Türkiye İçin Dua’ zamanını yöneterek, gençlerle birlikte ülkemiz için dua etti. Toplantı Tanrı’yı yücelten ilahilerle devam etti. Ardından gençler mantı partisine katılarak birlikte paydaşlık zamanı geçirdi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının ise, 5 Kasım Cumartesi Saat 16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği açıklandı.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT-7 TÜRK/SMY)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi