24 Nisan 2024 Çarşamba

Vaftiz Olmak İçin Saatlerce Yürümek Zorunda Kalıyorlar

Çin’e yasadışı yollardan kaçan Kuzey Koreli kadın yakın zamanda vaftiz edildi, ancak böyle bir tercih onun ülkesine geri gönderilmesine ve öldürülmesine neden olabilir.

Open Doors tarafından Bon-Hwa olarak kimliği açıklanan kadın, 2 yıl önce Çin’e kaçmak zorunda kaldı. Riske rağmen Open Doors tarafından Kuzey Koreli Hristiyanların ve evliliğe zorlanan kadınların sığınabileceği ‘güvenli evler’ inşa edildi. Bu evlerin birinde Bon-Hwa, Hristiyanlığı kabul etti. Open Doors görevlisi, ‘‘Memleketinde vaftiz edilemezdi. Çok riskli olurdu. Bundan dolayı O ve diğer 2 Hristiyan oldukça uzak yere yürümek zorunda kaldı. Oraya ulaşmaları saatlerce sürdü’’ dedi.

Pastör, vaftiz törenini dua ederek başlattı ve birlikte Elçilerin İnanç Bildirgesi okundu. Dünyanın başka yerlerindeki vaftiz törenleri gibi değildi. Kalabalık yoktu. Törende Bon-Hwa dahil olmak üzere sadece 3 kişi vardı. 

Duygulu anlar yaşayan pastör, ‘‘Kendimi tutabilmem ve törene odaklanmam gerekiyordu. Yoksa yüksek sesle ağlayabilirdim. Zor koşullar altında Kuzey Koreli bir inananı vaftiz etmek çok güzel bir andı’’ dedi.

Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’un adıyla vaftiz edilen Bon-Hwa, gözyaşlarını tutamadı. Bon-Hwa, Hristiyan olduğundan bu yana Mezmur 119, Romalılar 8 ve Kutsal Kitap’tan bazı bölümleri ezberledi. 

Open Doors Bon-Hwa için, ‘‘Her an tutuklanabileceğinin farkında ama İsa Mesih’e sadık kalmaya devam ediyor’’ diye belirtildi. (CHL)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi