18 Nisan 2024 Perşembe

Vakıf Cemaatleri Temsilcisi Can Ustabaşı’ndan, İskenderun’a Ziyaret

Cemaat Vakıfları Temsilcisi Can Ustabaşı, 8-10 Ekim tarihleri arasında Hatay bölgesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Program çerçevesinde İskenderun’a da gelen Ustabaşı, burada Ortodoks Kilislerini gezdi ve vakıf yöneticileriyle birlikte görüş alışverişinde bulundu. İskenderun’daki Ermeni ve Süryani Katolik Kiliselerini de ziyaret etti.

Ustabaşı’nın İskenderun’daki ilk durağı Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi oldu. Can Ustabaşı, buradaki incelemelerinin ardından İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ne geçti. Kilisenin Vakıf Başkan Yardımcısı Corç Boğozoğlu ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Ustabaşı, kilise bahçesindeki kahvaltıya da katıldı. Ustabaşı’nın ziyaretinde Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nichola Papasoğlu da hazır bulundu.

Vakıf Yöneticileri ile sohbet eden ve kiliselerin içini gezen Ustabaşı, özellikle Aziz Nikola Kilisesi’ne hayran kaldı. Ustabaşı ayrıca sohbetlerinde bölge ve kiliseler hakkında bilgiler de aldı.

Cemaat Vakıfları Temsilcisi olarak, vakıfları ve yöneticileri olan Hatay’daki tüm kiliseleri gezdiğini kaydeden Ustabaşı, bu sayede hem bölgeyi tanıdığını hem de sıkıntılar ve talepler doğrultusunda görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Cemaat Vakıfları Temsilcisi Can Ustabaşı, bu tür ziyaretleri daha sık yapacağını da belirtirken, Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkan Yardımcısı Corç Boğazoğlu da Ustabaşı’nın bu ziyaretinden ötürü memnun olduklarını dile getirdi.

Ustabaşı, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile birlikte Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek’i de ziyaret etti. Daha sonra Antakya Rum Katolik Kilisesi ve Musevi Havrasına da giden Ustabaşı’nın ikinci günü ise İskenderun ve Arsuz’da geçti.

Ustabaşı, İskenderun’da Aziz Nikola ve Aziz Corç Rum Ortodoks Kiliselerinin ardından, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ile Süryani Katolik Kilisesi’ne de ziyaretlerde bulundu.

Karsun Manuk Ermeni Kilisesi’nde Başkan Vekili Mihail Tabaş tarafından karşılanan Ustabaşı, buradaki istişarelerinin ardından İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’ne geçti. Burada İstanbul Süryani Katolik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Basatemir tarafından karşılandı.

Arsuz Aziz Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesi ziyaretinin ardından, Samandağ/Vakıflı Köyüne hareket eden Ustabaşı, son olarak Vakıflıköy Ermeni Kilisesi ile Samandağ Rum Ortodoks Kiliselerinde, daha sonra da Altınözü’ne geçerek Sarılar ve Tokaçlı Köyündeki Ortodoks Kiliselerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Cemaat Vakıfları Temsilcisi Can Ustabaşı, Hatay’daki ziyaret ve görüşmelerinin ardından bölgeden ayrıldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi