24 Nisan 2024 Çarşamba

Vatikan, Suriye’deki Hastanelere Solunum Cihazı Bağışladı

Papa Françeşko adına Doğu Kiliseleri Cemaati, koronavirüsle mücadele kapsamında Suriye’ye 10 ve Kudüs’teki St. Joseph Hastanesi’ne 3 adet solunum cihazının (ventilatör) gönderildiğini bildirdi. Salgınla mücadele için başlatılan acil yardım fonundaki bağışlar ise, cemaat tarafından belirlenen ilk maddeler arasında yer aldı. St. Joseph Hastanesi’ndeki solunum cihazlarına ek olarak, Gazze’deki insanlar için teşhis kitlerinin tedarik edileceği açıklandı. 

Doğu Kiliseleri Cemaati, Doğu Katolik Kiliselerini desteklemekle birlikte; Mısır, Eritre, Kuzey Etiyopya, Güney Arnavutluk, Bulgaristan, Kıbrıs, Yunanistan, İran, Irak, Lübnan, Filistin, Suriye, Ürdün ve Türkiye’deki Katoliklerin de ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Acil durum fonunun, Papa Françeşko’nun koronavirüs salgınının neden olduğu küresel krizle mücadele etmek ve yoksulları terk etmemek çağrısına yanıt olarak oluşturulduğu ve salgınla mücadele komisyonuyla beraber çalışılacağı açıklandı. Fon, Katolik Yakın Doğu Refah Vakfı (CNEWA) ve Filistin Papalık Misyonu kuruluşunun aktif işbirliği sayesinde faaliyet gösterecek. Her iki kuruluş da New York’ta bulunuyor ve Kanada’da ofisleri mevcut. 

Doğu Katolik Kiliselerini ve insanları desteklemek amacıyla kurulan CNEWA, Vatikan’a ait bir organ. Birçok ortakla beraber hizmet veren CNEWA’nın en büyük işbirlikçisi ise, Papa Françeşko’nun yardım çağrısına hızlı bir şekilde yanıt veren cemaat.

Doğu Kiliseleri Cemaati, salgın hastalığın yarattığı ekonomik belirsizliğe rağmen, yıllık olarak okullara ve Katolik üniversitelere yardım sağlanacağını, Suriye ve Irak’ta yerinden edilenlerle beraber, Lübnan ve Ürdün’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mültecilere yardım edileceğini açıkladı. (cruxnow)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi