29 Mart 2024 Cuma

Vatikan, Suriyeli aileler için hazırlıklara başladı

vatikan göçmenleriVatikan cemaati yardıma muhtaç iki büyük Suriyeli aileye ev sahipliği yapmak için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Kardinal Angelo Komastri’nin açıklamasına göre mülteci ailelerin konaklama ve tıbbi bakımları karşılanacak aile ebeveynleri için de çalışma imkanı sağlanacak.
Kardinal Angelo Komastri, Vatikan Radyosuna: ‘’Vatikan Devleti topraklarına ait olan bölgeye gelen mültecilerden, 5 çocuklu 2 aileye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu mülteciler savaşta sağ kalıp, Akdenizi geçip Lampedusa adasına ulaşmışlardır. ‘’ açıklamasında bulundu.
Kardinal; ‘’Ev sahiliği yapacağımız bu iki aile okyanustaki sadece bir damladır.’’ Bunun yanısıra Kalkütalı Kutsal Rahibe Teresa’nın sözlerini hatırlattı : ‘’ Okyanus milyonlarca böyle damladan oluşmaktadır ve her bir damla çok önemli. ‘’ dedi.
Katolik yardım kuruluşu temsilcilerinin şu anki görevi Sarıtaş bölgesinde yardıma muhtaç 5 çocuklu 2 aile bulmak ve onları Vatikan’a getirmek.
Komastri bunun Papa Francis’in iradesi olduğunu açıkladı. Bu iki aile Vatikan yakınında yaşayacak ve tüm Vatikan yetkilileri ile aynı hizmetlerden yararlanacaklar.
Kardinal açıklamasını şu sözleriyle bitirdi : ‘’Bu egoist dünyada iyilik sanatını tekrardan öğrenmeliyiz . (ria.ru/ Olga Daşcınscaıa)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi