23 Nisan 2024 Salı

Vatikan’a Zorla Giren Kişi Gözaltına Alındı

Vatikan’a zorla giren kişi, İsviçreli Muhafızlar tarafından gözaltına alındı

Katolik Kilisesi’nin yönetim merkezi olan Vatikan Şehir Devleti’ne aracıyla zorla giren kişi, İsviçreli Muhafızlar tarafından güçlükle durdurularak gözaltına alındı. Olay sırasında şüphelinin psikolojik birtakım dengesizlikler gösterdiği, bu nedenle de Vatikan Şehir Devleti Sağlık Birimi doktorlarınca bir dizi muayeneden geçirildiği, ardından da bir hücreye konulduğu kaydedildi.

Vatikan’a girmek için gerekli izinleri olmayan kişinin kapıdan çevrildiği, bunun üzerine aracıyla manevra yapıp hızlanarak kapıdan içeri girdiği belirtildi.

Sant’Anna kapısı bariyerlerinden yüksek hızda zorla giren aracı durdurmak için Vatikan’ı ve Papa Françesko’yu korumakla görevli İsviçreli Muhafızlar tarafından aracın ön tekerlerine ateş açıldığı, aynı zamanda aracın Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın bulunduğu yere ulaşmasının engellenmesi için diğer iç kapıların kapatıldığı aktarıldı.

Gün içinde Papa’nın bazı kabullerini de yaptığı yer olan San Damaso avlusunda durdurulan araçtan kendiliğinden inen 40 yaşındaki şüphelinin, güvenlik güçlerince gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, olay sırasında şüphelinin psikolojik birtakım dengesizlikler gösterdiği, bu nedenle de Vatikan Şehir Devleti Sağlık Birimi doktorlarınca bir dizi muayeneden geçirildiği, ardından da bir hücreye konulduğu kaydedildi.

İtalyan basınında, akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen bu kişinin, yaptığı eylemle akşam saatlerinde Vatikan’ın güvenliği açısından gergin ve korku dolu anların yaşandığı ifade edildi. (AA, Vatican News)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi