19 Nisan 2024 Cuma

Vatikan’da 13 Kardinalin Ataması Yapıldı

Aziz Petrus Bazilikası’nda Cumartesi günü yapılan törende ,13 yeni kardinalin ataması yapıldı. Papa Françesko, yönettiği törende, Tanrı’nın merhametinin farkında olmanın önemine değindi.

Kuzey Amerika, Orta Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya’dan gelen 13 yeni kardinali ilan eden Papa Françesko, kökenlerinin Tanrı’nın merhametini ve sevgisini yeryüzündeki tüm insanlara duyurmanın kilisenin misyonu olduğunu vurguladı. Papa’nın yeni kardinallerle bir araya geldiği törende yüzük ve kırmızı kardinal başlıklar takdim edildi.

Kırmızı renk, ‘sürüsü için hayatından vazgeçmeyi’ yani kardinalin dökülmeye hazır olan kanını sembolize ediyor.

Papa yaptığı konuşmasında, ‘‘Merhamet, İncil’deki anahtar kelimedir. Sonsuza dek, Tanrı’nın yüreğinde yazılıdır’’ dedi. Acı çekenlere Mesih’in merhametinden örnekler gösteren Papa Françesko, ‘‘Ne kadar okursak, o kadar düşünürüz. Rab’bin merhametinin arada sırada hissedilen bir duygu değil, O’nun yüreğinin bir tutumu olduğunu fark ettik’’ ifadesinde bulundu.

‘‘İsa Mesih, günahtan etkilenen kadınları ve erkekleri arındırmak için, hasta bedenlere dokunan ve ayrılıkları ortadan kaldıran, Tanrı’nın uzanmış elidir. İsa, dışlananları ve umudu kırılmış olanları aramaya çıkıyor. Bu şefkat, her zaman Tanrı’nın yüreğindeydi ve İsa Mesih, babasının yüreğinden etkilendi’’ diye ekledi.

Günümüzde insanların merhametten uzaklaştığına da değinen Papa, ‘‘Tanrı’nın bizler için hissettiği bu merhamet hakkında farkındalığımız var mı’’ diye sordu. ‘‘Tanrı’nın merhametini hissetmediğimde, sevgisini anlayamıyorum. Hissetmezsem nasıl paylaşabilirim, nasıl tanıklıkta bulunabilirim ve nasıl bağışlayabilirim’’ sorularıyla sözlerine devam etti.

Papa, kardinallerin kırmızı renkli giysilerinin dökülmeye hazır kanlarını ifade ettiğini vurgulayarak, Tanrı’nın merhametinin farkında olmayanın sadık olamayacağına değindi. ‘‘Sadakatsiz davranışlar, merhamet duygusunun eksikliğinden doğar’’ diye ekledi ve vaazını, ‘Bizi iyilikle bakan, bizi seçen, bizi kutsayan ve herkesi kurtuluşa çağırmak için kendini feda eden İsa Mesih’in merhametli yüreği gibi bir yüreğe sahip olma’ temennisiyle sonlandırdı. (Vaticannews)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi