29 Mart 2024 Cuma

Vatikan’da Noel Ağacı Işıklandırıldı

Aziz Petrus Meydanı’ndaki Noel ağacını ışıklandırma töreninde elle oyulmuş ahşaptan bir doğuş sahnesinin açılışı yapıldı. 3 Aralık’taki törene Kardinal Fernando Vérgez Alzaga başkanlık etti. 

Şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle, Aziz Petrus Meydanı’ndan canlı yayınlanan bir video ile Noel ağacının ışıklandırılması gerçekleşti. Noel ağacının İtalya’nın Abruzzo Bölgesi’nin yaklaşık 182 nüfuslu dağlık köyü olan Rosello’dan getirilen bir köknar çamı olduğu belirtildi.

Noel ağacı, İtalya’nın bir rehabilitasyon merkezindeki çocukların el emeği ürünleriyle süslendi. Diğer süsler ise, huzurevi sakinleri ve Abruzzo’daki öğrenciler tarafından yapıldı. Doğuş sahnesi, İtalya’nın en kuzeydoğundaki Friuli-Venezia Giulia bölgesinde yer alan sedir ağaçlarının elle oyulmasıyla hazırlandı. Doğum sahnesinde öküz, eşek, melek, Meryem, Yusuf ve bebek İsa figürleri bulunmaktadır. Ayrıca bir çoban, bir aile ve çocuklar da yer alıyor. 

1980’lerden bu yana Doğuş Bayramı için Aziz Petrus Bazilikası’nın önüne doğuş sahnesi yerleştirilmektedir. Yaklaşık on yıldır Vatikan, farklı ülkelerden veya İtalya’nın farklı bölgelerinden doğuş sahnelerinin bağışlanmasını istemektedir. 

2021’de doğuş sahnesi Peru’dan geldi. Bu yıl ise Paul VI Salonu’nda Guatemala hükümeti tarafından bağışlanan doğuş sahnesi sergileniyor. Guatemalalı zanaatkârlar tarafından hazırlanan Kutsal Aile ve üç melek sahnesinde, Yusuf ile Meryem başlarında büyük altın taçlar taşımaktadır. Papa Françesko, törenden önce doğum sahnesi önünde dua etti. 

Papa, Noel ağacındaki ışıkların karanlığı aydınlatmaya gelen, günahın, korkunun ve acının gölgesini kaldıran İsa’yı hatırlattığını söyleyerek, ‘‘Tanrı bizi o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu gönderdi. Rab bizleri asla yalnız bırakmaz. O, her koşulda yanımızdadır. En kötü zamanlarda bile bizimle birliktedir. Çünkü O’nun adı İmmanuel’dir (Tanrı bizimle)’’ dedi. (CNA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi