25 Nisan 2024 Perşembe

Vatikan’da Paskalya Ayini Sosyal Medya’dan İzlendi

Papa Françesko, Vatikan Bazilikası’nda Diriliş Bayramı sabahında az sayıda inanlıyla birlikte ayin düzenledi. Ayine çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla dünyanın dört bir yanından sayısız Katolik katıldı. Vatican News’un İngilizce yayınlanan Facebook sayfasında yaklaşık 9 bin kişi aynı anda Papa ile birlikte İsa Mesih’in Dirilişini kutladı. 

170’den fazla yayın ağı ve medya kuruluşu Diriliş Bayramı yayınlarını aldı. Dicastery İletişim’in başlattığı, ‘Kimse Kalmadı’ projesi sayesinde bu yıl Vatikan’a işaret dili hizmeti de eklendi. Bu kutsal bayramda Papa Françesko, Mesih’in ölümden dirilişinin gizemini sessizce düşünmeyi tercih etti. 

Hem Latince hem de Grekçe olarak okunan, Yuhanna 20:1-9 bölümünün ardından sessizce dua edildi. Komünyon Liturjisi sırasında, Papa Françesko Roma Kanonu olarak bilinen, en az 7. yüzyıldan kalan ve Latin ayininde kullanılan en eski Komünyon Duası olan Birinci Komünyon Duası’nı okudu.

Salgın nedeniyle geçen sene ara verilen gelenek 35. yılında da devam etti. Diriliş Bayramı ayini için Aziz Petrus Bazilikası’nı süsleyen çiçek aranjmanları Hollandalı çiçekçiler tarafından bağışlandı ve çiçekçilerin kompozisyonlarında Bazilika’daki sunak için Avalanche gülleri yer aldı. Çiçekçiler ayrıca güllerin bir kısmını Roma’daki yaşlılar için konutlara bağışlayarak salgından muzdarip olanlara yakınlıklarını dile getirdi. 

Ayinin sonunda Papa Françesko, Kardinal Mauro Gambetti’yi Aziz Petrus Bazilikası’nın yeni Başepiskoposu olarak karşılayarak, ‘‘Tüm Hristiyanlar için çok önemli olan bu kilisede hizmetinizde en iyisini diliyorum’’ dedi. Kardinal Gambetti’nin görevi, geleneksel ‘Urbi et Orbi’ kutsamasından önce Papa’nın genel hoşgörüsünün bağışlandığını duyurmaktır.

Papa Françesko, bağlılığı ve bu görevdeki 16 yıllık hizmetinden dolayı Kardinal Angelo Comastri’ye, ‘‘İlginiz, ruhsallığınız, öğretişiniz ve merhametiniz için teşekkür ederim’’ dedi. Papa, ayrıca Triduum ve Paskalya litürji hazırlıklarında katkısı bulunan herkese teşekkür etti. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi