25 Nisan 2024 Perşembe

Viyana’da Noel Pazarları Kuruldu

Gerçek bir Noel’i yaşatan Viyana her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel Noel Pazarlarını kurdu. Noel Pazarları çocuklara ve ailelerine adanmış bir festival havasında geçiyor.

Şehrin ilk Noel pazarı 8 Kasım’da ücretsiz bir konserle açıldı.

Viyana’nın meydanlarında her yıl irili ufaklı onlarca Noel Pazarı kuruluyor. Bir ay boyunca bu pazarlar şehri festival alanına dönüştürüyor.  Pazarlarda en çok Glühwein adı verilen şarapla yapılan sıcak ‘punch’ içiliyor.

Viyana’nın en büyük Noel pazarı Belediye Sarayı’nın meydanı olan Rathausplatz’da kuruluyor. Giriş ücreti olmadan gezilebilen parkta kurulan küçük kulübelerde yılbaşına özgü hediyelik eşyalar, dev pamuk şekerler, ekmek içinde servis edilen çorbalar, zencefilli kurabiyeler, kurutulmuş meyveler, kocaman pretzels, renkli şekerler, şekerli kuruyemişler, sıcak şaraplar, meyveli punchlar, sobada pişirilmiş patatesler ve sosisli sandviçler satılıyor. Belediye Sarayı’nın önünde kurulan kocaman yılbaşı ağacının önünde korolar Noel şarkıları söylüyor ve hafifçe yağan karla birlikte büyülü bir ortam oluşuyor.

Viyana’da bu kış, geçen yıldan farklı olarak pazar yerleri biraz daha büyütülecek. Pazar alanı içerisinde bulunan restoranlar Noel’e kadar her hafta Perşembe günü saat 17:00’de ücretsiz kokteyl dağıtacak.

Noel pazarlarından elde edilen gelir kanser hastalarına bağışlanacak.

Her fuarın kendi web sitesinde, bir etkinlik programı bulabilir, bir plan çıkarttırabilir ve oraya nasıl ulaşacağınızı öğrenebilirsiniz.(Olga Daşcinscaia)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi