29 Mart 2024 Cuma

Vizesi Reddedilen Francis Chan, Hong Kong’a Dönmeyi Umuyor

Mevcut vizesi reddedilmeden önce bir yıldan az bir süredir Hong Kong’da yaşayan Pastör Francis Chan, Çin Hükümeti geri dönmesine izin verene kadar Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü.

Francis Chan

Hong Kong’da bir ev kilisesi kuran Chan, ailesiyle oraya taşınmıştı. Geri dönmek istediğini belirten Chan, 5 Ocak’taki bir videosunda ‘‘Umarım Hong Kong’a dönebiliriz. Çünkü orada olmak istiyoruz’’ diye belirtti.

Özgür Hong Kong”

Hong Kong, Çin hükümetinin uzun süredir devam eden bir anlaşmayı reddetmesiyle huzursuzluğun merkezi oldu. Protestocular, Hong Kong’un Çin’in başka bir komünist yetki alanına dönüşmesi yerine özgür bir bölge olarak kalmasını tercih ettiklerinin sinyalini vermek için sokaklara döküldü.

Tüm yaşananlara rağmen Pastör Francis Chan, Hong Kong’a dönmek istediğini ifade etti. Çok satan bir yazar olan Chan, Tanrı’nın sevgisinden ve bu sevgiyle karşılaşmanın inancımızı nasıl kökten değiştireceğinden bahsettiği Crazy Love adlı kitabıyla tanınmaktadır. Önceleri megakilise başpastörü olan Chan, Hong Kong’da hizmet verebilmek için görevinden ayrıldı. Chan, bu kararı vermesinin nedenlerinden biri olarak ‘inanlıların birbirlerini gerçekten tanımaları ve birbirlerinin yüklerini taşıyabilmeleri için daha küçük cemaatler kurmak istemesi’ olduğunu söyledi.

The Epoch Times, Hong Kong’u ele geçirdiklerini bildirmesinden sonra, Çin hükümetinin bir gazete binasını yaktığı iddia edildi. Ayrıca Çin’in Hong Kong’u ele geçirmesine ve muhaliflere karşı sert tedbirler almasına izin veren yeni güvenlik yasasını protesto eden en az 53 demokrasi yanlısı tutuklandı. Ek olarak, komünist yetkililer Hong Kong’u bir dizi salgın müdahale önlemi ile karantina altına aldı. (CHL)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi