26 Nisan 2024 Cuma

Washington Kardinali Wilton Gregory, Kardinal McCarrick’in Raporu Hakkında Konuştu

Washington Kardinali Wilton Gregory, Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamada, Kilise’nin eski Kardinali Theodore McCarrick hakkında bildiklerini, karar alma sürecini ve soruşturmasını detaylandıran McCarrick’in raporuna yanıt verdi.

Eski Kardinal Theodore McCarrick

McCarrick, 3 Ocak 2001’den 16 Mayıs 2006’ya kadar Washington Başepiskoposu olarak görev yaptı.

21 Mayıs 2019’dan beri varisi olan Kardinal Gregory, 461 sayfalık raporu anlamak için büyük bir kişisel ilgi ile okumaya başladığını söyledi. Ancak, raporun sadece episkoposluk hakkında olmadığını belirtti. Kardinal Gregory, “Bu rapor, ölçüsüz insan ihlali ve çok fazla insanın maruz kaldığı acıyla ilgili’’ dedi.

Kardinal Wilton Gregory

Kardinal atanan Gregory, McCarrick raporunun hayatta kalanların ve sevdiklerinin gözünden okunması gerektiğini söyledi.

Yetersiz Teselli

Washington Başepiskoposu, McCarrick’in Başepiskoposluğu döneminde gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel tacizin ifşa edilmemesinden dolayı çok az teselli hissettiğini söyleyen Gregory, yönetiminin cinsel istismar mağdurlarını desteklemeye ve herkes için güvenli ortam sağlamaya devam edeceğine söz verdi.

Kardinal Gregory, “Vatikan metnini okurken, Mesih’in Kilisesi’nin hizmetkârlarına güvenmesi gerekenler için çok derin bir üzüntü duydum” dedi. 

İyileşme Zamanı

Kardinal Gregory, Kilise’nin hem bu özel duruma hem de dini sorumluluğunun geleceğine dürüstçe bakmakla çok gecikmiş olsa da ileri bir adım attığını söyledi. Kardinal iyileşmenin ‘zaman, şeffaflık, pişmanlık, bağlılık, dua ve uzlaşma’ gerektireceğini de sözlerine ekledi.

Washington Başepiskoposu, ‘‘Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız nedeniyle inancı çok sık sınanan herkesin üzerine lütfunu yağdırması için Göksel Babamıza yalvarıyorum’’ diyerek kendisi ve tüm episkoposlar için Tanrı’nın merhametini isteyen bildirisini tamamladı. (Vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi