24 Nisan 2024 Çarşamba

Yahudi Mezarlığına Saldırı

Beyoğlu’nda Yahudilere ait Hasköy Mezarlığı’ndaki mezar taşları tahrip edildi. İstanbul Valiliği, 81 adet mezar taşının tahrip edildiğini ve olayın, mezarlık çevresinde ikamet eden 11-13 yaşlarındaki beş çocuk tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Yahudilere ait Hasköy Mezarlığı’nda çok sayıda mezar taşı gece yarısı tahrip edildi. Türk Yahudi Toplumu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” çağrısında bulundu.

Türk Yahudi Toplumu’nun paylaşımı şöyle: “Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz.”

SOYLU: İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırının ardından, iki kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı” açıklamasını yaptı.

Soylu, “İstanbul Hasköy Mezarlığı’ndaki menfur saldırıyı kınıyorum. İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir” dedi.

VALİLİK: 11-13 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR YAPTI

İstanbul Valiliği’nen yapılan açıklamadaysa, toplamda 81 adet mezar taşının tahrip edildiği bilgisi verildi. Açıklamada, “Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın mezarlık çevresinde ikamet eden (Y.Y), (Y.B.G), (K.G), (H.S.Ç) ve (H.R.E) isimli 11-13 yaşlarındaki çocuklar tarafından gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Adı geçen şüpheliler yakalanmış olup, konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir” denildi.

İBRAHİM KALIN: İLGİLİ BİRİMLER HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” açıklaması yaptı.

ÖMER ÇELİK: KINIYORUZ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Yahudi vatandaşlarımıza ait Hasköy Mezarlığı’na gece yarısı girilerek, 36 tane mezar taşının tahrip edildiği barbar saldırıyı kınıyoruz. Türkiye’de vatandaşlarımıza ait değerlere saldırılması asla kabul edilemez. Türkiye farklı dinlerden tüm vatandaşlarımızın değerlerinin korunduğu güvenli bir ülkedir. Bu saldırı ve provokasyon geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkarılacaktır. Yahudi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi