29 Mart 2024 Cuma

Yahudi nüfusu soykırım öncesi rakama ulaştı

yahudi soykırım
Yahudi nüfusu artarak soykırım öncesi rakamlarına ulaştı. İsrailli bir düşünce kuruluşuna göre, dünyada 14,2 milyon Yahudi bulunuyor.

İsrailli düşünce kuruluşu Jewish People Policy Institute, dünyadaki Yahudi nüfusunun artarak İkinci Dünya Savaşı öncesi rakamlara ulaştığını açıkladı. Kuruluş, yayınladığı yıllık raporunda, dünyada 14,2 milyon Yahudi bulunduğunu, bu rakamın ebeveynleri Yahudi olan ve kendilerini kısmen Yahudi olarak tanımlayanlarla birlikte 16,5 milyona yaklaştığını kaybetti.

İsrail hükümetine sunulan raporda, nüfus artışının sebepleri, İsrail’deki nüfus artışı ile dünyada kendini Yahudi olarak tanımlayanların sayısındaki yükselişten kaynaklandığı şeklinde değerlendirildi.

Kuruluşun Başkanı Avinoam Bar-Yosef, Yahudiliğin son yıllarda ABD’de saygınlık kazandığını, bu nedenle çok sayıda kişinin kendisini “Yahudi” olarak tanımlamaya başladığını belirtti. Raporda yer alan 16,5 milyon rakamı, kendilerini Yahudi olarak tanımlamayan 1 milyon Yahudi ve Sovyetler Birliği’nden göç eden ancak İsrail’de Yahudi sayılmayan 350 bin Yahudi’yi de kapsıyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin nisan ayında yaptığı araştırmada, 2010 yılında 13 milyon 860 bin olan Yahudi nüfusunun 2050’de 16 milyon 90 bin’e ulaşacağı öngörülmüştü. İkinci Dünya Savaşı öncesi dünyada yaklaşık 16,5 milyon Yahudi bulunuyordu.

Yahudi soykırımında (Holokost) yaklaşık 6 milyon kişi hayatını kaybetmişti. Dünyadaki Yahudi nüfusunun 6,1 milyonu İsrail’de, 5,7 milyonu ABD’de, 475 bini ise Fransa’da yaşıyor.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi