19 Nisan 2024 Cuma

Yapışık İkizler, Başarılı Operasyonun Ardından Birbirinden Ayrıldı

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde dünyaya gelen yapışık ikizler, Roma’daki Vatikan’a bağlı Gesu Bambino Çocuk Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından, başarılı bir şekilde birbirinden ayrıldı.

Gesu Bambino Hastanesi doktorları, iki yaşındaki yapışık ikizlerin en nadir ve en karışık kraniyal ve serebral füzyon formlarından biriyle dünyaya geldiğini açıkladı.

Ameliyat 5 Haziran’da gerçekleşti. 30 uzmanın katıldığı operasyon, 18 saat sürdü. Ervina ve Prefina adlı kızların durumunun iyi olduğu ve en kısa zamanda tamamen iyileşecekleri açıklandı. Kafataslarının zarar görmemesi için birkaç ay boyunca özel koruyucu başlık kullanacaklar.

Ervina ve Prefina, Haziran 2018’de Orta Afrika’nın küçük bir kasabası olan Mbaiki’de doğdu. Başkent Bangui’de aile, ameliyat için Vatikan hastanesi müdürüyle bir araya geldi. Sağlık uzmanları, kardeşlerden birinin kalbi ve beyni dâhil olmak üzere bazı organlarının fizyolojik dengeyi korumak için daha fazla çalıştığını fark etti. Hastane çalışanları, ikizlerden birinin daha neşeli ve eğlenceli, diğerinin ise daha ciddi ve sessiz olduğunu belirterek, farklı kişiliklere sahip olduklarını açıkladı.

Dr. Carlo Marras

Gesu Bambino Nöroşirurji Başkanı ve ikizleri ayıran ekibin lideri olan Dr. Carlo Marras, ‘‘Heyecan verici bir andı. Tekrar edilemez bir deneyim. Arzuluyduk ve başarmak için elimizden gelen her şeyi tutkuyla, umutla ve sevinçle yaptık. Her adımı paylaşarak ve her ayrıntıyı inceleyerek gerçekleştirdik’’ açıklamasında bulundu.

İkizler, 29 Haziran’da ikinci doğum günlerinde ilk kez birbirlerine bakabildi. Operasyonun en karmaşık yönü ise, ikizlerin kafatası kemiklerini ayırmak değil, ortak kan damarlarına sahip olmalarıydı. Bağımsız kan damarı ağının oluşumu için iki operasyon geçiren ikizlerin son ameliyatı geçen ay gerçekleşti ve ikizler birbirinden tamamen ayrıldı.

İkizlerin annesi Ermine, ‘‘Ervina ve Prefina ikinci kez doğdu. Afrika’da kalmış olsaydık, ne olacağını bilmiyorum. Artık ayrıldıklarına ve sağlıklarına kavuştuklarına göre, çocuklarımın Papa Françeşko tarafından vaftiz edilmesini istiyorum. Yavrularım artık büyüyebilir, çalışabilir ve diğer çocukları kurtarmak için doktor olabilir’’ sözleriyle sevincini dile getirdi. (CP)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi