24 Nisan 2024 Çarşamba

Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü 1 Eylül’de Kutlandı

(SAT-7 TÜRK – ÖZEL) Geçen yıl ilk kez düzenlenen Dünya Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü’nün ikincisini İstanbul’daki Saint Esprit Katedrali’nde Latin Katolik Kiliseleri Ruhani Önderi Episkopos Ruben Tierrablanca Gonzalez yönetti. 

Sabah saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayine yeni İstanbul Episkoposu ve Apostolik Viker Monsenyör Ruben Tierrablanca katıldı. Saat 19’da ise, Saint Esprit Kilisesi’nde bu özel günün duasını yönetti. Rum Ortodoks Kilisesi, Ermeni Katolik ve Anglikan kilisesi temsilcileri de katılım için dua mektubu gönderdiler.

Avluya kortejle beraber ilahi eşliğinde ve mumlarla giren Episkopos Tierrablanca tarafından Işık duası edildi. Laudato Si Genelgesi’nden ekstreler okundu ve ardından Afrikalı bir grup üzüm ve meyve sepetleriyle ilahi eşleğinde kiliseye girdi. Episkopos, İtalyanca kısa bir vaaz verirken, aynı zamanda vaaz Türkçe’ye çevrildi.

Dünya Barış Günü, Saint EspritYaratılış ve Birlik Duası ile ayini bitiren Episkopos Tierrablanca, Dünya Barış Günü’nü, imanımızın bir yenilenmesi olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz yıl Papa Françesko ve Ekümenik Patrik Bartholomeos, 1 Eylül’ün “ Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü” olarak kutlanması kararlaştırmışlardı. Alınan kararda bugün içinde ekolojinin korunması için bilinçlendirme çalışmaları yapılması kararlaştırılmıştı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan Dünya tüm Yaratılışın Koruma Günü, aynı zamanda Dünya Barış Günü olarak da kutlanıyor.(Nathalie Ritzmann- İstanbul/BA)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi