29 Mart 2024 Cuma

Yaşam‘ı Seçtiği İçin Mutlu

Takma adı Lady Bee olan Kenyalı Gospel Şarkıcısı Bernice Ndubu, geçmişte yaşadığı zorlu zamanlarını Alman Hristiyan haber ajansı Livenet’e henüz öğrenciyken hamile kaldığını, ailesinin maddi durumu ve toplum baskısının onu kürtaja zorladığını anlattı. Daha sonra genç kadın gerçek yaşamı nasıl seçtiğine değindi.

Şimdi üniversiteye giden bir kızı olan Lady Bee, kürtaj olması konusundaki baskılara direndi ve bebeğini dünyaya getirdiği dönemler çok genç olan şarkıcı eğitimini ona bakabilmek için yarıda kesmek zorunda kaldı.

Hayatının o dönemlerinde dışlandı ve yalnız bırakıldı. Tek başına mücadele etme savaşı verirken teselliyi başka yerlerde aramaya başladığı ve sonuç olarak alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirtti.

Kaos içinde geçen yaşamı, Tanrı’yla karşılaşıp Hristiyan olduğu an değişti.

Bee, “Bu kararı kendimi yok etmeye başladığımı anladığım zaman verdim. İçimden bir ses Tanrı’nın Krallığında her şeyin daha iyi olacağını söyleyip duruyordu. Bugün geriye dönüp baktığımda, yaşadığım onca zorluğa ragmen kürtaja izin vermediği için şükrediyorum” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Tanrı’nın her gün için yeni bir planı olduğunu biliyorum. Kızımın babası, kızım birinci sınıfa başladığında öldü. Tanrı beni, bizi taşıdı. O zamana kadar Tanrı’nın öksüzlerin Babası olduğunu bilmiyordum, Prensesim artık bir Üniversite öğrencisi.  Şükürler olsun!”

Lady Bee zor zamanlardan geçenlere şöyle sesleniyor:

“Belki yaşamınızda olup biten şeyler yüzünden vazgeçmek üzeresiniz, hayatınızın bir anlamı yok gibi görünüyor olabilir. Ama unutmayın, Tanrı’nın yolları bizimkilerden farklı. Umudunuzu yitirmediğiniz, vazgeçmediğiniz sürece Tanrı ile bambaşka deneyimler yaşamaya hazır olun. O kendi yüceliği için sizin yollarınızı hazırlayacak.”(Zülal A.)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi