Günümüzde dijital çağa hızla geçiş yapılırken, yaşlıların bu duruma uyum sağlayamadığına dair bazı endişeler mevcut.
Covid-19, kiliselerin ibadet hizmetlerini, dua gruplarını ve Kutsal Kitap çalışmalarını çevrimiçi olarak sunmasına neden oldu. Salgından iki yıl sonra bazıları çevrimiçi erişim olmadığı takdirde kilise faaliyetlerine katılmanın imkânsız olduğunu düşünüyor.
İngiltere’deki evlerin yaklaşık yüzde 6’sında internete erişim yok, yetişkinlerin yüzde 14’ü ise interneti nadiren kullanıyor. İnternete erişimi sınırlı olanların çoğunu 65 yaşın üzerindeki kişiler oluşturuyor. Bununla birlikte kiliselerin çevrimiçi faaliyetleri, müjdeleme fırsatı sağladı. Kiliseye gitmeyen kişiler, Hristiyanlıkla ilgili soruların cevabını bulabilir ve çevrimiçi olarak vaazları dinleyebilir.

Uluslararası yardım organizasyonu Salvation Army’den Andy Wileman, ‘‘Bazı kiliselerin tüm cemaatin ihtiyaçlarını karşılamak için çok sayıda uygulaması mevcut. Birçok kilisede ağırlıklı olarak yaşlıların bulunması nedeniyle dengenin sağlanabilmesi oldukça önemli. Yaşlı bireylerin hala tercih ettiği yol, vaazları not alabilmektir. Konuştuğum bir ihtiyar, ‘Yaşlıyım ve bunun farkındayım. Ancak dijitalleşme yüzünden hayattan tamamen dışlanmış hissediyorum’ dedi. Herkese hizmet sunmakla görevli olan kilisenin tüm hizmetkarları, uygulamalara herkesin nasıl eriştiğini düşünmesi gerekir’’ açıklamasında bulundu. (Premier Christian)