4 Mayıs 2024 Cumartesi

Yazar Charles Martin, Hristiyanları İsa Mesih Gibi Affetmeye Çağırdı

New York Times’ın en çok satan yazarı Charles Martin, Hristiyanları tıpkı birinci yüzyıl inanlıları gibi dünyayı alt üst etme gücüne sahip olduğuna inandığı bir eylem olan, İsa Mesih gibi affetmeye çağırdı.

Charles Martin

Martin, ‘‘Herkesi her şey için, her zaman, İsa’nın bizleri affettiği gibi affedersek? Ya hak etmeyen insanları da affedersek? Şu anda bize karşı günah işleyenleri affedersek? Ya affedip İsa Mesih’in özverili sevgisiyle dışarı çıkarsak? Bunları yapabilirsek dünyanın gerçekten farklı görüneceğine inanıyorum’’ dedi.

Deneyimli bir yazar olan Martin, 20 yıllık kariyeri boyunca 14’ün üzerinde roman yazdı. Kitapları milyonlara ulaştı ve 2011 romanı olan ‘The Mountain Between Us’, Hollywood yıldızları Idris Elba ve Kate Winslet ile birlikte 2017’de filme uyarlandı.

Long Way Gone adlı 2016 kurgu kitabı üzerinde çalışırken, Tanrı’nın kendisini çağırdığını söyleyen Martin, ‘‘Bu yüzden kendimin ve Rabbin hikâyesini ve O’nun Sözü aracılığıyla bana öğrettiklerini yazmaya karar verdim’’ dedi.

Martin 2019’da kurgusal olmayan ‘What If It’s True?’ adlı ilk kitabını yayınladı. Yakın zamanda ise inanlıların cesur yolculuğunun anlatıldığı ‘They Turned the World Upside Down’ adlı kitabı yayınlanacak. Yazar, son kitabında ilk kilise döneminde ve 2021’de imanın neye benzediğini havarilerin yaşamından ve örneklerinden yararlanarak incelediğini belirtti. Martin, ‘‘Daha önce, İsa’nın bizlere gücünü ve yetkisini verdiğine gerçekten inansaydık hayatımızın nasıl görüneceğini inceledim. Şimdi ise İsa’nın takipçilerinin imanı ve itaatinin dünyayı nasıl değiştirdiğine bakıyorum’’ dedi.

Yazar, kitabında Müjde’yi dünyanın dört bir yanına yaymak isteyen havarileri inceledi. Kitap, İsa Melih’in göğe yükseldiği Zeytin Dağı’ndan Pavlus’un Selanik’teki hizmetine ve inanlıların dünyayı alt üst eden hizmetine ışık tutuyor. Martin, ‘‘Bu, Yeruşalim’in 1600 km kuzeybatısındaki Selanik kasabasına uzanan bir harekettir. Rab bu insanlarda ne yaptı? Bu kitap, onların imansızlıkları ve Tanrı’nın onları imana getirişiyle ilgili. Sadece Kral olduğuna ilişkin değil, aynı zamanda Krallığına olan imana ilişkin bir kitap’’ ifadelerinde bulundu.

Yazar, okuyucuları inançlarıyla ilgilenmeye teşvik etmek için kendi hayatından hikâyeleri ve Kutsal Yazılardan önemli anları da paylaşıyor. Martin, ‘‘Tanrı’nın huzuruna her girdiğimde ve yanımda getirdiğim şeyler konusunda dürüst olduğumda, Tanrı’nın kalbimin sertleştiği ve affetmediğim yerlere baktığını hissediyorum. ‘Bunu almama izin verdin mi? Onu senden almama izin verir misin? Bu insanları affetmelisiniz. Onlar da senin gibi kırıldı. Şimdi onları sev’ dediğini işitiyorum’’ dedi.

Ünlü yazar, ‘‘Suistimal, günah ve diğer konularla yüzleşilmeli ve ele alınmalı. Ancak insanlara verdiğimiz tepkiye göre, sevgimiz onların nefretinden daha güçlü olmalı’’ dedi. 1. Yuhanna 1:7‘ye atıfta bulunan Martin, bizi her kötülükten arındıran İsa’nın kanı olduğunu söyleyerek ‘‘Hristiyanlar olarak İsa Mesih’in kanı hakkında konuşuyoruz ama onu kâsede bırakıyoruz, onunla hiçbir şey yapmıyoruz. İnsanları, İsa Mesih’in çarmıhta yaptığına gerçekten inanmaları için hizmet etmeye çağırıyorum. O, işlerine devam ediyor. Kanıyla temizlemeye, zincirleri kırmaya ve insanları Baba’ya uyandırmaya devam ediyor’’ ifadelerinde bulundu.

Martin, inanlıların İsa Mesih’in söylediği her şeyin doğruluğuna gerçekten inanmaları durumunda dünyayı alt üst edebileceklerini söyledi. Elçilerin, İsa Mesih’i hayatlarını kaybetme pahasına sevdiklerini belirten Martin, ‘‘Biz inanlılar olarak taşıdığımız yükleri, öfkeyi, kırgınlığı Rabbe bırakırsak ve tövbekâr bir yürekle O’nu takip edersek dünya alt üst olacaktır’’ dedi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi