18 Nisan 2024 Perşembe

”Yeruşalim’de Taş Üzerinde Taş Kalmayacak” Sözü Kanıtlandı

İsrailli bilim adamları Kutsal Kitap’ta bahsi geçen, M.S. 70 yılında Romalılar tarafından Yeruşelim’deki tapınağın yıkılmasının arkeolojik kanıtlarını buldular. Böylece uzmanlar İsa Mesih’in ”Yeruşalim’de taş üzerinde taş kalmayacak” sözünün doğruluğunu ortaya çıkarmış oldular.

Markos 13. bölüm 1-2 ayetlerinde şöyle yazıyor; İsa tapınaktan çıkarken öğrencilerinden biri O’na, “Öğretmenim” dedi, “Şu güzel taşlara, şu görkemli yapılara bak!” İsa ona, “Bu büyük yapıları görüyor musun? Burada taş üstünde taş kalmayacak, hepsi yıkılacak!” dedi.

İsrail basını, söz konusu keşfi “Unesco’ya” tokat başlığı altında yayınladı. Geçen Mayıs ayında, 41. Unesco Miras Komitesinin, İsrail’in Yeruşalim ve çevresinde egemenlik hakkı iddiaları aynı zaman da yürüttüğü yasa dışı kazıları kınayan tasarıyı oylayarak kabul etmişti.

Arkeologlar şehrin güneydoğu kesiminde Al – haram dağının yakınlarında kazılarını sürdürmeye devam ediyor. Burada daha önce balistalara ve oklara rastlanmıştı.

Yeruşalim’in baş arkeologlarından biri olan Dr. Yuval Baruch : ‘’Bizler önümüzdeki 5 yıl boyunca antik Yeruşalim’in tamamında kazılar yapmayı planlıyoruz. Bu özel bir bölgedir çünkü şu ana kadar burada keşfi yapılan her bir parça dünya arkeologlarının da ilgisini fazlasıyla çekmiştir’’ açıklamasında bulundu.

Yeruşalim’in antik bölgesinde meydana gelen kazılara biyoloji ve jeoloji uzmanları da katılıyor. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, keşfedilen eserlerin tamamı halka açık bir yerde sergilenecek.(Olga Daşcinscaia)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi