23 Nisan 2024 Salı

Yeruşalim’deki Kutsal Ateş Ayini’ne Yüzlerce Kişi Katıldı

Ortodoks Hristiyanlar, İsa Mesih’in dirilişini simgeleyen Kutsal Ateş törenine tanık olmak için Yeruşalim’in Kutsal Kabir Kilisesi’ne akın etti ve koronavirüs kısıtlamaları hafiflediği için geçen yıla göre çok daha fazla sayıda inanlı toplandı.

Katılmak İsteyen Bazı Hristiyanlar Engellendi

İsrail polisi, Doğu Yeruşalim’de bulunan Kutsal Kabir Kilisesi’nde “kutsal ateş” ayinine katılmak isteyen bazı Ortodoks Hristiyanlara engel oldu.

Aralarında papazların da bulunduğu Ortodoks Hristiyanlar, “kutsal ateş” ayinine katılmak üzere Hristiyanlığın kutsal mekanlarından sayılan Doğu Yeruşalim’deki Kutsal Kabir Kilisesi’nin olduğu bölgeye yürüdü.

Paskalya Bayramı dolayısıyla düzenlenen ayine katılmak isteyen Hristiyanlar, kiliseye çıkan dar sokaklarda İsrail polisinin engeliyle karşılaştı.

Sosyal medyada yer alan videolarda, İsrail polisinin, Yeruşalim’in Eski Şehir bölgesinde kiliseye çıkan yolları kapatarak bazı Hristiyanların geçişine izin vermediği görülüyor.

Görgü tanıkları, İsrail polisinin, geçişlere engel olmak için demir barikatlar kurduğunu, yalnızca bazı din adamları ve az sayıda Ortodoks Hristiyan’ın kiliseye ilerleyebildiğini anlattı.

Hristiyanlığın kutsal mekanlarından sayılan Kutsal Kabir Kilisesi, Doğu Yeruşalim’de bulunuyor. İsa Mesih’in bu kilisede çarmıha gerildiğine, ardından da göğe yükseldiğine inanılıyor.

Kutsal Kabir Kilisesi’nde Kutsal Ateş Yükseldi

Kutsal Ateş, Yeruşalim’deki Kutsal Kabir Kilisesi’ne indi.

Kutsal Ateş’in inişinden sonra, Yeruşalim Ortodoks Patriği III. Theophilos tarafından Paskalya kutlamaları kapsamında Kutsal Kabir Kilisesi’nde İsa Mesih’in Çarmıha gerilip, öldüğü yaşı temsilen 33 mum demeti yaktı.

Koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle, kiliseye yaklaşık 2.500 inanlının girmesine izin verildi.

Kutsal Ateş için Yeruşalim’e 11 Ülke Uçak Gönderdi

İsrail Ben Gurion Havaalanı, salgın kısıtlamaları nedeniyle hala kapalı olsa da, İsrail, her yıl Kutsal Cumartesi günü Kutsal Kabir Kilisesi’ne inen Kutsal Ateşi almak için birkaç ülkenin delegasyon* göndermesine izin verdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Dünya Dinleri Dairesi direktörü Sharon Regev, “Bu ülkeler Kıbrıs, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Romanya, Yunanistan, Gürcistan, Polonya ve Kazakistan” açıklamasında bulundu. (AA, Orthochristian)

Delegasyon: Herhangi bir topluluğu temsil etmekle görevlendirilmiş yetkili kurul.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi