25 Nisan 2024 Perşembe

Yetim Çocuklar İçin 3 Günde Binlerce Dolar Toplandı

Amerikalı bir Pastör, ebeveynleri trajik bir şekilde ölen beş yetimin bakım ve ihtiyaçlarını desteklemek için binlerce dolar topladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Iowa Eyaleti Urbandale’deki Shalom Covenant Kilisesi’nin Pastörü Eugene Kiruhura, geçen hafta trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden Bazirake Kayira’nın ailesi için GoFundMe sayfasında bir kampanya başlattı.

Kiruhura’nın bağış toplama sayfasında, “Bazirake, Des Moines’de yaşayan Afrikalı mülteci/göçmen topluluğu üyelerinden biriydi” şeklinde yazıyordu. Bazirake Kayira’nın, geçen hafta Cuma günü, buz fırtınası sırasında aracıyla dereye çarptıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu olayı daha da trajik hale getiren ve Pastör Kiruhura’nın yardıma koşmasının sebebi, dört ay önce, Kayira’nın eşi doğum sırasında hayatını kaybetmişti. Aile, iki yıl önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden Des Moines, Iowa’ya taşınmıştı.

Kiruhura, “Cenaze masraflarına yardımcı olmak için para topluyoruz ve ekstra para çocuklar için ayrılmış bir hesaba gidecek” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bu çocukları dualarınızda anın, çok ani ve kısa sürede her iki ebeveynini de bu şekilde kaybetmek onlar için son derece şok edici” dedi.

Çocuklar şu anda büyükanne ve büyükbabaları Regina Nyanzira ve Katwire Mwesigye tarafından bakılıyor. KCCI-TV’nin bildirdiğine göre, hem Nyanzira hem de Mwesigye hasta, İngilizce bilmiyorlar ve işleri yok.

“Kirayı nasıl ödeyecekler? Nerede yaşayacaklar? Ne yapacaklar?” Kiruhura çıkışa söyledi. “Onlar araba kullanmıyor, onları randevulara kim götürecek?”

Kiruhura’nın duygusal çağrısı üzerine şu anda GoFundMe’deki kampanya 300 bin dolardan fazla ve artmaya devam ediyor.

Pastör, gelen destek için minnettarlığını dile getirirken paranın cenaze masrafları ve çocukların bakımı için kullanılacağını belirtti ve insanları bağış kampanyasını paylaşmaya devam etmeye teşvik etti.

Eugene Kiruhura’nın bağış kampanyasını GoFundMe sayfasından ziyaret edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi