19 Nisan 2024 Cuma

Youtube Yıldızı Çocuk Sıtmadan Hayatını Kaybetti

Burundi’de komedi skeçleri ile tanınan 6 yaşındaki YouTube yıldızı, sıtmadan hayatını kaybetti. “Kacaman” olarak bilinen Darcy Irakoze, tiyatrolarda da sahne alan ilkokul öğrencisiydi. Çarşamba günü sıtma teşhisi konan Irakoze, ertesi gün hayatını kaybetti. 

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, sıtma bu yıl Burundi’de 1.800’den fazla can aldı. Ülkede Ocak ayından bu yana beş milyondan fazla vaka kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu olan UNICEF’e göre, hastalık her gün 2500’den fazla çocuğun hayatına mal olmakta. Darcy’nin ölümü, bu yıl ülkedeki yüksek sıtma vakaları hakkındatartışmaları alevlendirdi. 

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Burundi’deki sıtmaya bağlı ölümler, komşu ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınıyla rekabet ediyor. Sağlık örgütü, sıtma vakalarının salgın oranlara ulaştığını söyledi.

Sağlık Bakanı Thaddée Ndikumana ise gazetecilere verdiği demeçte, rakamların düşük olduğunu bildirdi. Bu yıl 4.3 milyon kayıtlı vakaya karşılık, 1.400kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ndikumana, 2017 yılındaki 4,9 milyon sıtma vakası ve 4,300 kişinin ölümüne karşılık, bu yıl hastalığın düşüşte olduğunu belirtti. 

Dünya Sağlık Örgütü, 2017 yılında yaklaşık 220 milyon hastalık vakası kaydetti. Dünya çapında yaklaşık 435 bin kişi sıtmaya bağlı olarak hayatını kaybetti. Sıtmanın görüldüğü ve ölümlerin yaşandığı vakaların % 90’ından fazlası Afrika’da gerçekleşti. (BBC)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi