19 Nisan 2024 Cuma

Yunanistan pazarlığı 17 saat sürdü

yunanistanAvrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Bugün bir tek hedefimiz vardı. Bir anlaşmaya varmak. 17 saat süren pazarlık sonucunda uzlaştık” dedi.

Tusk, Brüksel’de Yunanistan‘la ilgili düzenlenen Avro Bölgesi liderler zirvesi çıkışında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan‘a desteğin devam edeceğini söyleyen Tusk, tek hedeflerinin bir anlaşmaya varmak olduğunu ve 17 saat süren pazarlıklar sonucunda uzlaşıldığını söyledi.

Tusk, anlaşmanın Yunanistan parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğine dikkati çekerek, “Avrupalı ortaklar destek sağlayacak. Bu ilerlemeyi veYunanistan‘ın yapıcı tavırını mutlulukla karşılıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de “meşakkatli” bir anlaşmanın sonuçlandığını belirterek, “Biz sonuçtan memnunuz” dedi.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ise zirvede en önemli konunun “güven” olduğuna dikkati çekerek, “Reformlar, borçlar, finansman gibi bütün konuları tartıştık. Bir anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

Yunan parlamentosunun birçok yasayı geçirmesi gerektiğine işaret eden Dijsselbloem, “Salı ve Çarşamba günü Yunanistan tüm anlaşmayı parlamentoda onaylamalı” dedi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi