29 Mart 2024 Cuma

Yunanların %70’i Koronavirüsün Komünyon Yoluyla Bulaştığına İnanıyor

MEGA televizyon kanalının talebi üzerine 23 – 29 Eylül tarihleri arasında Metron Analysis Sosyal Hizmetler kuruluşu tarafından yapılan sosyolojik araştırmalar herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaların en çok dikkat çeken verisine göre, Yunanistan halkının %70 oranındaki çoğunluğu, koronavirüs vakalarının Komünyon (Efkaristiya) aracılığı ile yayıldığına inanıyor. Koronavirüsün kiliseler aracılığı ile yayılmadığını savunan kişilerin oranı ise %22’yi geçemedi.

Araştırma kapsamında; maskenin insanları virüsten koruyup korumadığı, aşının koronavirüs karşısında etkili olup olmadığı ve koronavirüsün yayılmasındaki etkenler gibi konulara yer verildi.

Araştırmacıların paylaştıkları verilere göre, ankete katılan Yunanların %81’i maskenin insanları virüsten koruyabileceğine inanırken, %17’si radikal bir şekilde bu gerçeğe inanmayı reddediyor.

Maske takmanın önemi gibi aşı olmanın gerekliliğini de sorgulayan anket: Yunan halkının sadece %59’unun koronavirüse karşı aşının etkisine inandığını, %35’inin ise aşıya tamamen karşı olduğunu gösterdi.

Anket sonuçlarından da görüldüğü gibi Koronavirüsün yayılması ve önlenmesi gibi konular Yunanistan halkının bölünmesine neden oldu.

Ayrıca hatırlatılması gerek ki, Yunanistan’daki zorunlu maske takma yasasına karşı protestolar devam ediyor. (Credo Press/O.D)

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi