24 Nisan 2024 Çarşamba

Yunanistan’ın Kurtarma Paketinde Uzlaşma

yunanistan anlaşmaYunanistan’ın borç krizinin çözümü amacıyla 19 ülkenin liderlerinin toplandığı Avro Bölgesi zirvesinde taraflar acil kurtarma paketi için anlaştı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın da katıldığı Brüksel’deki Avro Bölgesi Zirvesi’nden Yunanistan’a yeni bir paket için anlaşma çıktığını duyurdu.

Michel, Twitter’daki resmi hesabından ‘anlaşma’ yazan tek kelimelik bir tweet paylaşırken, kısa süre sonra da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, tarafların oybirliğiyle anlaşmaya vardığını açıkladı.

Bir radyo kanalına açıklama yapan Fransa Başbakanı, “Son bilgiler Yunanistan konusunda anlaşma olduğuna işaret ediyor, ancak “temkinli olalım” dedi.

MERKEL: B PLANINA GEREK KALMADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Yunanistan’ın Avro Bölgesi üyeliğinin askıya alınmasına gerek kalmadığını söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Angela Merkel, A planını gerçekleştirdiklerini belirterek, B planın gerek kalmadığını ifade etti. Merkel ayrıca borçların tekrar yapılandıracağını ancak Yunanistan’ın borçlarını silmelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Yunan parlamentosunun önce reform paketini kabul etmesi gerektiğini ifade eden Angela Merkel, daha sonra kurtarma planını onaylaması için tatildeki Alman Meclisi’nin toplantıya çağıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi