24 Nisan 2024 Çarşamba

Yüzlerce Mahkûm Vaftiz Edildi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir hapishane hizmeti, bu yıl hayatlarını İsa Mesih’e adayan 450’den fazla mahkûmun vaftiz edildiğini açıkladı.

God Behind Bars (Demir Parmaklıklar Ardındaki Tanrı) adlı hapishane hizmetleri, ‘‘İsa, güç içinde hareket ediyor’’ dedi. İsa Mesih’te sahip olunan kurtuluşu kabul eden mahkûmların sayısı 2021’den bu yana yaklaşık dört kat arttı. Facebook’ta, ‘‘Geçen yıl sadece 90 kişi vaftiz edildi. Müjde, hapishanelerde hızla yayılıyor. İsa, güç içinde hareket ediyor. Geçen yıl bazı cezaevleri kapatıldı, ancak ‘Siz bana kötülük düşündünüz, ama Tanrı bugün olduğu gibi birçok halkın yaşamını korumak için o kötülüğü iyiliğe çevirdi’ (Yaratılış 50:20) ayeti bizleri teşvik etti’’ ifadeleri yer aldı. 

God Behind Bars, 2009’dan bu yana, tutukluluğu boyunca ve serbest bırakıldıktan sonra mahkûmların hayatlarını iyileştirmeye çalışıyor. God Behind Bars İnovasyon Direktörü Isaac Holt, ‘‘Görevimiz, mahkûmları İsa’yla tanıştırmak. Ülke genelinde milyonlarca mahkûm var ve bu çok büyük bir insan grubu. Hepsine ulaşabilmeyi amaçlıyoruz’’ dedi. 

God Behind Bars, mahkûmlar için vaaz, ilahi ve Kutsal Kitap içeren ilk Hristiyan uygulamasını yarattı. Holt, Pando uygulamasının 555 bin mahkûm tarafından kullandığını söyledi. 

Grup, ülke genelindeki kiliselerle beraber hizmet ediyor. Tennessee eyaletindeki bir kilise, geçen hafta 51 mahkûmun hayatlarını İsa’ya adadığını bildirdi. God Behind Bars ile birlikte çalışan kampüs pastörü Lisa Cole, ‘‘Müjde’yi her hafta paylaşıyoruz, ama görevimiz sadece bu değil’’ dedi. Haftada 500’den fazla mahkûma ulaştıklarını söyleyen Cole, ‘‘Birçokları bunun bir sosyal yardım olduğunu düşünüyor, ancak kiliseye gidemeyen veya bir kiliseye sahip olmayan insanları görüyoruz. Onlara dışarı çıktıklarında bir ev kilisesine sahip olma fırsatı veriyoruz’’ dedi. 

Faith Promise adlı kuruluş, mahkûmlarla konuşmak, onları ağırlamak ve onlara dua etmek için hapishaneye gönüllüler gönderiyor. Cole, ‘‘Dua ekipleri var, küçük gruplar yapıyorlar, birimlerinde her gece dua toplantıları düzenliyorlar. Mahkûmlara Müjde’yi paylaşarak kaybettiği şeyleri kazanmaları için cesaretlendiriyoruz. Bu Tanrı’ya bir itaattir. Başlangıçta ilk düşüncem, ‘Neden Kutsal Kitap’ı paylaşması için bir kadını erkekler hapishanesine gönderiyorsunuz?’ oldu. Şaşırmıştım, ancak bu kararın Tanrı’dan olduğunu biliyorduk. Cezaevlerinde hayatlarının sonuna kadar kalacak kişilerin özgür, huzurlu ve sevinçli olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten inanılmaz’’ dedi.

Lisa, 30 yıldır madde bağımlısı olan Michelle’nin hayatındaki değişimden bahsetti. Lisa, ‘‘Hayatını İsa Mesih’e adadı ve her gün Hristiyan kitaplarını okumaya başladı. Kilise hizmetlerine katılıyor ve kadınlar için dua ediyordu. İsa Mesih’te gördüğüm en büyük ve en parlak ışıklardan biri’’ dedi. 

Kısa süre önce serbest kalan Michelle, ibadet hizmetlerine katılmaya devam ediyor. Cole, Michelle’nin iyi bir iş bulmak, çocuklarıyla barışmak ve dişlerini yaptırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine bir God Behind Bars gönüllüsü, Michelle’nin diş tedavisinin masraflarını üstlendi. Michelle serbest kaldıktan bir hafta sonra güzel bir iş buldu ve kızıyla birlikte kiliseye gitti. Lisa, ‘‘Michelle, kızını üç yaşından beri görmemişti. Şimdi kızı 17 yaşında’’ dedi.

Bu tür mucizelerin mahkûmlara umut verdiğini söyleyen Lisa, ‘‘Yaptıkları hataların izleri, serbest kaldıktan sonra da kendilerini takip ediyor. Birçoğu bundan dolayı umutsuz’’ dedi. 

Isaac Holt, ‘‘Tanrı’nın parmaklıklar ardındaki bu erkekler ve kadınlar için şaşırtıcı bir amacı olduğunu görüyoruz. Birçokları hapishanedeki insanların değersiz olduklarını düşünüyor. Mahkûmların da bunu hissettiğini biliyorum. Tanrı’nın lütfu bir mahkûma ulaşamıyorsa, bana da ulaşamaz. Hristiyanlar olarak Tanrı’nın lütfunun en kötü kişiyi bile değiştirebileceğine inanmalıyız’’ dedi. Lisa ise, ‘‘Hepimiz kurtuluşa sahip olduk. Tanrı inanılmaz mucizeler yaratıyor’’ dedi. (CBN)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi