25 Nisan 2024 Perşembe

Zimbabve’de Katolik Episkoposlar Gıda Yardımı Talebinde Bulundu

Zimbabve’de Katolik Episkoposlar ülkeye gıda yardımı taleplerini yineledi. Acil yardım gelmezse yaklaşık 8 milyon insan açlıktan hayatını kaybedebilir.

Ülkenin başkenti Harare’de düzenlenen Zimbabve Katolik Episkoposlar Konferansı’nda (ZCBC) Zimbabve Başpiskoposu Robert Christopher Ndlovu, yaklaşık 8 milyon kişinin açlık nedeniyle hayatını kaybedeceğini söyledi. Ülkedeki kuraklık ve ekonomik çöküş, gıda güvensizliğine yol açan önemli faktörlerden bazıları.

Başepiskopos Ndlovu, 2020 yılında ülkede ciddi gıda sıkıntısı nedeniyle yaklaşık sekiz milyon insanın yardıma muhtaç olacağını tahmin eden Dünya Gıda Programı’nın raporunu doğruladı.

Başepiskopos gıda güvensizliğinin sadece kırsal alanları değil, kentsel toplulukları, okula giden çocukları, yeni doğan bebekleri, anneleri ve mültecileri de etkilediğini söyledi. ‘‘Bu gıda güvensizliği kentsel ve kırsal toplulukları etkileyecek. Okula giden milyonlarca çocuk, mülteciler ve yoksul kesim, bu kuraklığın ciddi etkilerine maruz kalacak. Hastanelerimizdeki sağlık koordinatörlerimiz yeni doğmuş bebeklerden bazılarının sağlıklı olmadığını söylüyor. Anneleri günde sadece bir kez yedikleri için yeterli anne sütü üretemiyor. Bu durum çocuğun gelişimini ve büyümesini etkiliyor’’ dedi.

Episkoposlar, Caritas Zimbabve aracılığıyla 1 milyon doların üzerinde para toplamayı hedefliyor. Başepiskopos Ndlovu, ‘‘Talebimiz Zimbabve’de yaşayan her ırktan, dinden ve kültürden insanlar için. Hedefimiz çocuklar, kadınlar ve HIV ile yaşayanlar da dahil olmak üzere açlık çeken milyonlarca insanın hayatında bir fark yaratmak için yeterli gıda yardımını sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

Başepiskopos ayrıca Caritas Zimbabve aracılığıyla Zimbabve’deki Katolik Kilisesi’nin şu ana kadar 200 Bin ABD doları topladığını ve muhtaç bölgelere dağıtımın devam ettiğini söyledi. (vaticannnews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi