25 Nisan 2024 Perşembe

Zirve Davası sanığı Gelegen’in iddialarına sert tepki

Protestan Kiliseler Derneği, bugün Akşam gazetesinde yayımlanan Zirve Davası sanıklarından Levent Ercan Gelegen ile yapılan bir röportajda yer alan ifadelerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:

8 Ekim 2014 Çarşamba günü Ahmet Dinç’in Akşam gazetesindeki yayımlanan, Malatya Zirve Davası sanıklarından Levent Ercan Gelegen ile yaptığı söyleşide, Kurtuluş Kiliseleri Derneği Başpastörü İhsan Yinal Özbek ve Türkiye Protestan toplumu, bazı üyeleri ve bir dönem Derneğimizin hukuk danışmanlığını yapmış Sayın Orhan Kemal Cengiz hakkında asılsız iddialar gerçekmiş gibi sunulmuştur. Söz konusu iddialar tamamı ile gerçek dışıdır.  Bir karalama ve bilgi kirliliğidir. 

Kurtuluş Kiliseler Derneği Başpastörü İhsan Yinal Özbek’in, Protestan Kiliseler Derneği’nin, ve Sayın Orhan Kemal Cengiz’in haber içeriğinde iddia edilen grup ile iddia edildiği şekilde hiç bir ilişkisi olmamıştır. Malatya Zirve Yayınevi Cinayetlerinin işlendiği dava devam etmektedir. Gazetede söyleşisi yayınlanan Levent Ercan Geleğen ve onunla birlikte yargılanan şüpheliler Malatya zirve yayınevi cinayeti davasında yine bu tip bilgi kirliliği yarattıkları için yargılanmış ve yargılanmaktadırlar.

Protestan Kiliseler Derneği olarak cinayetlerle ilgili tüm karanlıkların aydınlatılması, görünen ve gizlenen tüm suçluların ortaya çıkarılarak adil  bir şekilde yargılanması beklentisi içindeyiz. Bunun dışındaki tüm bilgi kirliliğinin davayı karartmak ve uzatmak için bir girişim olarak nitelendirmekteyiz.

Söz konusu haberle ilgili hukuki haklarımızın da sdernekaklı olduğunu, gereken girişimde bulunabileceğimizi de ifade ederiz.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi