29 Mart 2024 Cuma

Zulüm Gören Hristiyanlar İçin Yürüyüş Düzenleniyor

Raporlara göre 340 milyondan fazla Hristiyan inancından dolayı zulüm görürken, Hristiyan yardım kuruluşu For The Martyrs, Washington, D.C.’de ikinci bir yürüyüş planladı. Yürüyüş bu yaz gerçekleşecek.

Gia Chacón

Zulüm gören Hristiyanların sesini duyurmak için For The Martyrs’ı kuran Gia Chacón, ‘‘Zulüm gören Hristiyanların bir sese ihtiyacı olduğunu gördüm. Tanrı bu düşünceyi kalbiye koyduysa, bunun bir parçası olarak bir şeyler yapmam gerektiğine inandım’’ dedi.

24 yaşındaki Chacón tarafından Aralık 2019’da kurulan For The Martyrs, farkındalık yarattı ve diğer gençleri zulüm gören Hristiyanlar için mücadele etmeye teşvik etti.

Kar amacı gütmeyen kuruluş, yiyecek, giyecek, ulaşım ve Kutsal Kitap’a erişim yardımları sunarken, aynı zamanda dünya çapında zulüm gören Hristiyanları savunuyor. Chacón, ‘‘Araştırmaya başladığımda, Hristiyan zulmünün her yıl arttığını görmekle kalmayıp, aynı zamanda Hristiyanların en çok zulüm gören dini grup olduğunu fark ettim. Bunu daha önce hiç fark etmemiştim’’ dedi.

Chacón, büyükannesiyle Mısır’ı ilk ziyaretinde Hristiyan zulmüne yakından şahit oldu. 20 yaşında tekrar Mısır’a giden Chacón, hayalindeki işi bırakıp Hristiyan şehitlerin sesini duyurmak için hizmet etmeye karar verdi.

5 Eylül 2020’de For the Martyrs, Long Beach, Kaliforniya’da zulüm gören Hristiyanlar için ilk yürüyüşü düzenledi ve çeşitli Hristiyan mezheplerinden yüzlerce insanı bir araya getirdi. Chacón, ‘‘Yaşam için ve haklarımız için yürüyoruz. Adaletsizlikler karşısında yürüyoruz. Ama dünya çapında zulüm gören Kilise için hiçbir zaman geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleşmedi. Bu yüzden For the Martyrs öncülüğünde, zulüm gören Kilise ile dayanışma içinde olmak için bir yürüyüşe ev sahipliği yapmaya karar verdik. Bu sadece farkındalığın artmasına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda insanları zulüm gören Kilise için harekete geçmeye teşvik edecek’’ ifadelerinde bulundu. (CHL)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi