19 Mart 2024 Salı

Malatya ve Elazığ’daki Ermeni Toplulukları Noel ve Vaftiz Bayramı’nda Buluştu

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi, Kutsal Doğuş Bayramı vesilesiyle Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın izni ile Kilise ve Ayinlerden sorumlu Başrahip Tatul Anuşyan, Kıdemli Peder Kevork Çınaryan, İskenderun ve Vakıflıköy kiliseleri Ruhanisi Peder Avedis Tabaşyan ve Diyakos Armenak Kazancıyan refakatinde Elazığ ve Malatya’daki Ermeni cemaatlerine ziyaretlerde bulundu.

“Ev ziyaretleri gerçekleştirildi”

İlk olarak Rahip Tatul Anuşyan önderliğinde Elazığ’a geçerek, orada bulunan Ermeni cemaatinin evlerine misafir olan Tabaşyan, gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinde, evleri teker teker kutsayarak, ‘Noel ve Vaftiz’ coşkusunu dualar ve ilahiler okuyarak ev halkı ile birlikte kutladı.

“Bayram coşku içerisinde kutlandı”

Ertesi gün sabah saatlerinde cemaatinin katılımıyla mezarlık ziyaretinde bulunan Avedis Tabaşyan, Hokehankisd duaları ile mezarlık başında ölülerin ruhuna dualar okudu.

Akşam Malatya Surp Harutyun Kilisesi’nde düzenlenen ayinde Elazığ’dan gelen Ermeni Cemaatinin katılımı ile mumlar yakılıp dualar edilerek ‘Noel ve Vaftiz’ bayramı büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Rahip Tatul Anuşyan ile birlikte okuyucu olarak katıldığı Surp Badarak ayinini gerçekleştiren Kıdemli Papaz Kevork Çınaryan ayinde verdiği vaazında “Bizler, büyük bir coşku içerisinde Rab Hisus’un (İsa Mesih) Doğuş ve Vaftiz Bayramını kutluyoruz. Rab Hisus’un doğumuyla bizler yepyeni bir yaşama kavuştuk. Sevgi ile yeni bir dünyaya merhaba dedik. Rab Hisus’un sevgisi her daim üzerimizde olsun” dedi.

Verilen vaazın ardından Khoranda hizmet eden Armen GisaSargavak Kazancıyan tarafından Kutsal Kitap’tan bölümler okundu.

Cemaate dağıtılan Hağortutyun sonrası temsili oladak, Rab Hisus’un ‘Vaftiz Ayini’ yapılarak sudan haç çıkartıldı.Daha sonra düzenlenen ayin, mezarlıkta uyuyanlar için hokehankisd dualarıyla sona erdi.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi