4 Mayıs 2024 Cumartesi

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak’ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II ayine riyaset etti ve vaaz verdi. 

24 Nisan 2024 Çarşamba günü, Kuruçeşme Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ndeki Surp Badarak Ayini ile “24 Nisan anma töreni” gerçekleşti. Ayine Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyaset etti. 

Patrikliğin ayinlerden sorumlu müdürü Kıdemli Peder Dırtad Uzunyan eli ile sunulan Surp Badarak’ta; Diyakoslar, Kıdemli okuyucular ve okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. Peder Dırtad Sunak önüne gelip Diyakos Levon Kuyumcuyan’a tövbesini ettikten sonra sunağa çıktı. Günün İncil okuma parçasını Diyakos Levon okudu sonrasında Kutsal Kase’yi Diyakos Vahram Lüleciyan getirdi. 

Türkiye Ermenileri Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan, Başepiskopos Aram Ateşyan, Patriklik makamına bağlı ruhaniler, pederler, Ermeni Katolik Kilisesi’nden Başrahip Vartan Kazancıyan, Astdiyakos Jan Acemyan, Kuzguncuk Kilisesi Vakfı Başkanı Masis Kuyumcu, yönetim kurulu üyeleri, bazı Kilise vakfı başkanları, yöneticileri ve inanlıların hazır bulunduğu ayinde ilahileri Patrik vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan yönetiminde Pederler ve okuyucular seslendirdiler. 

Surp Badarak sırasında Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan vesilesiyle yayınladığı ve Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne gönderdiği mesajı Türkçe ve Ermenice olarak okudu. Ardından Patrik Sahak II kendi mesajını da Ermenice ve Türkçe olarak okudu. 

Mesajların ardından Rab’bin Duası okundu. “Der Voğormya” yakarışından sonra toplu tövbeyi Başrahip Zakeos Ohanyan yaptırdı ve Hağortutyun (Komünyon) dağıtımına geçildi. 

Surp Badarak’ın sonunda Patrik Sahak II, 24 Nisan 1915’de canlarını kaybedenler ve 24 Nisan 2015’de Ermeni Kilisesi tarafından Aziz ilan edilenler için “anma” duasını okudu. 

Patrik Sahak II’nin “Bahbaniç” duası, hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ve Patrik Sahak II’nin kutsaması ile tören son buldu. 

Kilise töreninden sonra bahçede Kilise yönetimi tarafından, din adamlarına ve inanlılara “can yemeği” verildi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi