29 Nisan 2024 Pazartesi

Sümela Manastırı, Kuş Bakışı İzlenebilecek

Türkiye’nin en önemli inanç turizm merkezlerinden, Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı, yeni yapılacak seyir terasları ile kuş bakışı izlenebilecek.

İnanç turizimi için gelen turistlerin ziyaret ettiği yapıtların başında yer alan tarihi manastırın kuş bakışı seyredilmesi adına, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle yapılacak 4 seyir terası için çalışmalara başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm müdürlüğünce hazırlanan  ve ihale sürecinin de tamamlanmasıyla yaklaşık maliyeti 4 milyon lira olan proje ile yörede Alternatif turizm destinasyonlarına hız verilmeye devam edilecek.

“Yörenin tarihi, kültürü, eşsiz doğal güzellikleri turistleri büyülüyor”

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olduğunu ve bu nedenle Sümela Manastırı için farklı alternatifler ürettiklerini belirtti.

Başkan Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın alt kısmında bulunan ve bir süre önce alternatif oluşturmak maksadıyla turizme kazandırılan Aya Varvara Kilisesi’ne yerli ve yabancı turistlerin gösterdikleri yoğun ilgiye dikkat çekti.

“4 seyir terası yapacağız”

Koçhan, “Dünyaca ünlü Sümela Manastırı’na  4 seyir terası yapacağız. Seyir terasları, yemyeşil ormanları, Karadağ’ın eteğindeki tarihi Sümela Manastırı ve müthiş manzarasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbedecek” diyerek sözlerine devam etti.

Koçhan, seyir teraslarının ikisinin yapımına başlandığını, yörenin turizme hazır olduğunu ve ziyaretçilerini beklediğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Singapurlu Kardinal, Papa Françesko’nun Ziyaretinin Ülkeye Yenilenme Getirmesini Umuyor

Singapur Başepiskoposu Kardinal William Goh, Papa Françesko'nun 11-13 Eylül tarihleri arasında ülkeye yapacağı ziyaretin Katoliklere yenilenme getirmesini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi