3 Mayıs 2024 Cuma

Hristiyan Ailenin İkameti İsrail Mahkemesi Tarafından İptal Edildi!

Yeruşalimli Hristiyanlardan olan Atallah ailesinin ikameti, İsrail mahkemesi tarafından “taşınma” gerekçesiyle iptal edildi.

İsrail mahkemesi, aile üyelerinin evlerini eski şehirdeki Hristiyan mahallesinden kuzeydeki Dahiye el-Berid mahallesine taşıdığı iddiasıyla ikametin iptal edilmesine ve Yeruşalimli ailenin sigorta ödenekleri gibi birçok vatandaşlık hakkından mahrum olmasına ilişkin kararını beyan etti.

Mahkeme, kararını İsrail’in 2014 yılına kadar Yeruşalim’den birçok kişinin sınır dışı edilmesine neden olan düzenlemelerine dayandırdı.

Atallah ailesinin üyeleri, tıpkı Yeruşalim’deki birçok etnik grup gibi 1967 tarihinden bu yana ‘vatanı olmayan yerleşimciler’ olarak kayıtlı.

Daha önce eski şehrin Hristiyan mahallesinde yaşayan aile, 2007 yılında Yeruşalim’in ayrılmaz bir parçası olarak bildiği Dahiye el-Berid’e taşındı. Atallah ailesi, taşınmanın ardından Ulusal Sigorta Enstitüsü’nden tüm ikamet haklarının iptalini bildiren bir mektup aldı ve karara itiraz ederek mahkemeye gitti.

Mahkeme, oturum iptali kararını oy çokluğuyla alırken, yalnızca Amir Yaron isimli bir üyenin karara itiraz etmesi dikkat çekti. Yaron, Atallah ailesinin Yeruşalim sakinlerinden olduğunu ve daimi ikamet statüsüne sahip olan İsrailliler gibi mavi kart taşıdığını savunarak, aile üyelerinin ‘yaşam merkezlerinin’ Yeruşalim olduğunu ve bu hakkın onlardan alınamayacağına dikkat çekti.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi