5 Mayıs 2024 Pazar

Papa Françesko: “Venezuela’ya Müdahale İçin Uygun Şartlar Oluşmadı”

Papa Françesko, Venezuela’daki mevcut duruma Vatikan’ın müdahalesi ve ülkedeki siyasi krizde arabuluculuk yapması için henüz uygun şartların oluşmadığına değindi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Papa Françesko’ya 3 Şubat tarihinde gönderdiği mektupta ülkesindeki mevcut durumla ilgili yardım talebinde bulunmuştu. Papa Françesko ise söz konusu yardım talebine mektupla cevap verdi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Papa Françesko’nun Maduro’ya gönderdiği mektubun bir kısmını geçtiğimiz günlerde okuyucularıyla paylaştı.

7 Şubat tarihli mektubunda Papa Françesko, Maduro’nun arabuluculuk talebine karşı Venezuela’daki mevcut şartların uygun olmadığına dikkat çekti.

Ayrıca Papa Françesko, Venezuela halkının ortak refahının her türlü kişisel çıkarın üzerinde tutulması gerektiğine değindi ve tarafların ülkede birlik ve barış için çalışması gerektiğinin de altını çizdi.

Son olarak Papa, “Venezuela’daki Katolik ruhbanların ülkedeki krizden barışçıl ve kurumsal şekilde çıkılması için büyük bir çaba sarf ettiklerini” kaydetti.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi